Silica gel

Silica gel

silikagel web

Silica gel
Ne bacajte kesice silikagela, pogledajte kako ih možete korisno iskoristiti!

Dobijemo ih uz svaki novi par cipela, nalazimo ih u novim torbama i tašnama… Iako su paketići silikagela malo dosadni i izgledaju kao rasipanje resursa, mogu produžiti životni vek mnogim predmetima. Silikonski gel je zapravo sredstvo za sušenje, upija vlagu i vodenu paru. Pogledajte kako ih sve možete korisno iskoristiti.

46 Silikagelis

Osvežite torbu za trening
Nekoliko kesica silikagela u vašoj torbi za teretanu ukloniće neprijatne mirise i bakterije. Bakterijama je potrebno nekoliko stvari da bi se razmnožavale, a vlaga je jedna od njih.

Očuvajte cveće
Silikonski gel je jedan od načina da brzo isušite cveće, pa ga možete čuvati dugo kao uspomenu. Stavite cveće u plastičnu kesu zajedno sa nekoliko kesica silikagela kako bi se izvukla sva nepotrebna tečnost.

Mokra odeća
Idete na put, žurite sa pakovanjem, a potrebna odeća vam se još nije osušila… Samo ubacite nekoliko kesica silikagela u kofer i sva vlaga će se apsorbovati.

51326220_53b72171b6504_popup 8-silikagelio-panaudojimo-būdai-buityje-02

Zaštita srebrnih predmeta
Na srebrnim predmetima se pojavljuje sloj korozije usled reakcije sa hemikalijama u vazduhu. Vlažnost ubrzava taj proces i pretvara vaš omiljeni nakit u crne predmete. Preporučuje se da srebrne predmete obmotate paketićima silikagela.

Uklonite plesan iz kupatila pomoću ovog sjajnog sredstva za dezinfekciju

Otarasite se mirisa starih knjiga
Dok nekima prija miris starih knjiga, nekima je prilično odbojan. Vlaga je glavni uzrok tog prepoznatljivog mirisa. Jednostavno stavite knjigu u kesu i par kesica silikonskog gela i neka magija uradi svoje.

Produžite život brijača
Silikagel isušuje brijač brže, tako da ne dolazi do rđanja pa žilet duže traje.
Kada posluže svrsi, kesice silikagela se vrlo lako i brzo mogu ponovo osposobiti za upotrebu, tako što ćete ih staviti u pećnicu i osušiti.

I nama mušičarima najvažnije – kako brzo i lako osušiti suvu mušicu!

SILICA_GEL_BEADS web

Sušenje mušica
Kuglice silikagela su jako higroskopne i za čas će osušiti vašu mušicu. Ubacite mušicu u posudicu sa silikagelom i dobro protresite. Mušica će opet biti suva, kao da ste je tek izvadili iz kutije. Ima da se kupe i na tržištu nekoliko vrsta silaikagela za sušenje mušica i nudi ih puno proizvođača pribora!

blueribbon1LG 1526 932 205-9-960-99938-p__1

http://www.ekokutak.zivotinje.rs/single.php?alias=ne-bacajte-kesice-silikagela,-pogledajte-kako-ih-mozete-korisno-iskoristiti&id=11761

Priredio IK/OnlineMušičar

Loading

1 Comment on “Silica gel

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*