O nama

Okupite se!

Urednik: Ivan Korhner
Urednik: Ivan Korhner

Pred vama je sajt nastao iz potrebe da konačno i mi mušičari, sa ovih prostora, dobijemo svoje mesto okupljanja i glasilo na našem, prepoznatljivom jeziku. Ovde ćemo moći da čitamo o temama koje nas interesuju, a koje su vezane za mušičarenje, turizam uz vode i ekologiju. Cilj je da se oko MUŠIČAR-a okupi što veći broj pravih sportskih ribolovaca. Nisu bitne godine, pol, stepen obrazovanja, nacionalna i verska pripadnost. Bitno je da se mušičarenje voli. Dosadilo nam je da u nekim specijalizovanim novinama, revijama ili časopisima čitamo fragmentalno o ovom vidu ribolova i „skupljamo“ tekstove i fotografije. Sada ćemo imati svoju stranicu na kojoj ćemo moći da podelimo svoje iskustvo sa drugima.

Istorijat

Agencija „CORIVANS“ je nastala 2007 godine u Novom Sadu. Osnovna vizija je bila da se na prostoru ExYU počne izdavati potpuno novi list za mušičare, koji bi na sasvim novi način prikazivao teme vezane za mušičarenje, ekologiju i turizam.

Nakon dugih i „teških priprema“, te kontakata sa eminentnim autorima iz oblasti mušičarenja, ekologije i turizma, saradnje sa prijateljima, umetnicima, dizajnerima i menadžerima list MUŠIČAR je ugledao svetlost dana. Veliku potporu je dao i IOM Beograd.

Prvi broj je iz štampe izašao 01.03.2008 godine u Novom Sadu. Promocija lista je bila na poznatom mušičarskom reviru na Ribniku u BiH na dan otvora sezone za pastrmku u restoranu “Aqua”. Vlasnik agencije “CORIVANS” je poslednjih 15 godina bio novinar saradnik u nekoliko ribarskih listova: Ribolovačka revija iz Novog Sada, Ribolov iz Beograda i Ribiči&Ribe iz Bjelovara.

  • List je izlazio dvomesečno i mogao se nabaviti samo putem pretplate, te u specijalizovanim trgovinama mušičarskog pribora i na recepcijama revira.
  • Od broja 11. koji je izašao iz štampe 01.11.2009. list Mušičar se mogao kupiti i na trafikama u Srbiji.
  • Od broja 14. koji je izašao iz štampe 01.05.2010. list Mušičar se mogao kupiti na trafikama u Srbiji, BiH i Makedoniji.

List Mušičar početkom 2011. godine postaje deo izdavačke kuće Reviri d.o.o. Agencija “CORIVANS” prestaje da postoji, jer je izdavačka kuća preuzela veliki deo poslova oko izrade i distribucije lista. Obim, cena, dimenzije i dinamika izlaženja lista ostaju isti, a list će se prodavati putem pretplate i na trafikama na celom prostoru ExYu. Izdavačka kuća Reviri d.o.o. izdaje dva broja 18. i 19.

Nakon prolongiranja roka za izradu i štampanje 20. broja, par puta,  redakcija donosi odluku, u junu 2011., o prestanku štampanja list Mušičar zbog toga što kroz redovnu distribuciju nije postigao ekonomsku opravdanost postojanja.

Nakon 18 meseci nadanja da će list Mušičar opet ući u štampu, odustao sam!

Početkom 2013 godine odlučio sam da zajedno sa saradnikom Radovanom Stanićem (firma e-Market) realizujemo ideju i napravimo online izdanje lista Mušičar, koji će imati puno sadržaja po svim temama, kao i štampano izdanja lista. Na sajtu www.musicar.rs ćete naći sve tekstove iz prethodnih brojeva lista Mušičar, te aktuelne vesti i obaveštenja. Pored ovoga biće i puno novih tekstova i slika, te priloga svakog mušičara koji želi da podeli svoje znanje i iskustvo sa ostalima, a da pri tome kvalitet priloga zadovolji kriterije lista Mušičar.

Bistro i budite aktivni na sajtu www.musicar.rs

Urednik: Ivan Korhner


Tim

Urednik: Ivan Korhner
Urednik
Ivan Korhner
Saradnik: Radovan Stanić
Saradnik
Radovan Stanić

 

 

Loading