Rotacioni sušač za strimere – samogradnja

Rotacioni sušač za strimere – samogradnja

rotacioni susac web4

Rotacioni sušač za strimere – samogradnja

Mučio sam se okrećući strimere lakirane epoksi smolom držeći ih u ruci. Pet minuta svaki, pa tako dvadeset puta … A stvarno su lovni. Naročito oni Popovićevi namenjeni morskim alama, samo smanjeni i prilagođeni našim bucovima.

Jednostavno ih je navezati; dva pramička baktejla različitih boja i sa strane dva epoksi oka zalepljena super lepkom i sve to zaliveno sa par kapi dvokomponentne epoxi smole, one što se stvrdne za pet minuta.

Sve je bilo jednostavno sem onog vrćenja udice u rukama, kako bi se epoxi pravilno razlio.

Elem, sasvim slučajno sam, čitajući neki tekst jednog švedskog majstora varaličara, saznao za genijalno rešenje. Motor za pokretanje sušača varalica. I znate od čega? Od disko kugle. Motor koji visi kao luster i okreće onu svetleću kuglu u diskotekama. Pogledam na netu i vidim da ih ima i kod nas. I odmah naručim jedan motorić.

rotacioni susac web3
Deset evra, brzina okretanja pet puta u minuti. Taman. Naparavio sam drveno postolje, a na osovinu natakao parče gumenog creva, a na crevo parče policelona, malo debljeg. Uključio u utičnicu (motor se napaja sa 220V iz mreže) i odmah vezao deset epoxi strimerčića da isprobam. Odlična stvar! Možeš da ostaviš strimere celu noć da se vrte, ali je dovoljno i dvadesetak minuta. Jedino što za upotrebu budu potpuno suvi tek za 24 časa.

rotacioni susac web1
Motorić na drvenom postolju
rotacioni susac web2
Na osovinu motorića natakao sam parče gumenog creva

 

rotacioni susac web4
Na crevo sam stavio parče policelona, malo debljeg na koje ređam strimere koje treba sušiti

 

Neposredno posle tog otkrića svratio sam do unuke i video zanimljivu igračku. Imala je isti posao kao motor za disko kuglu samo je vrteo neke zeke i mede iznad dečijeg krevetića.
– “Čim polomi ovu glupost, rekao sam zetu i ćerki, ne bacajte je nego me zovite da uzmem ostatke”.
Maloj Milani nije dugo trebalo da stručno “demontira igračku”, pa sam došao i do drugog sušača. Ovaj je lepši i šareniji! Jedino što može da suši samo jednog strimera i što, brate, svira neku nama dosadnu muziku, čim ga uključiš.

kineski RS web2

kineski RS web1

Savulov s Bucovom na epoxy strimer web
Savulov s bucovom na epoxy strimer

Napisao, slikao i uradio: Srđan Savulov

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*