Paleta za slikanje kao podloga za materijale

Paleta za slikanje kao podloga za materijale

Paleta za slikanje kao podloga za materijale
Gde s udicama, tungsten glavama i sitnicama?

Šetajući diskontom pre neki dan nekako dođoh i do odeljka gde se prodaje školski pribor i naletih na interesantnu sitnicu – paletu za slikanje koju deca koriste na likovnom kada slikaju bojama. Koriste je i neki slikari.

Ona može biti plastična, drvena ili od keramike i nije mnogo skupa (ova plastična je ispod 50 dinara – oko 35 centi), a nama koji pravimo mušice radi posao. Na paleti u njenim udubljenjima se mogu čuvati razne sitnice koje koristimo za izradu imitacija: udice, tungsten ili obične glave i druge sitnice.

Paleta na sebi ima mesto predviđeno za palac (udubljenje i rupu) koje možemo iskoristiti tako da je postavite pored stege ili na držač stege. Možete je jednostavno postaviti pored stege i tako na sigurnom imati pred vama sitnice koje vam trebaju kod izrade vaših imitacija (puma, nimfi i larvi). Postavljate ih ili vadite pomoću pincete.Postoji na tržištu više različiti modela paleta za likovno od plastike:

Modeli paleta od keramike:

Originalni držači za ove sitnice su dosta skupi i rade se od drveta, kamena, gume, teške plastike, … Svaka malo ozbiljnija firma ih nudi. Ovako kako sam ja rešio možete sebi obezbediti da vam sitnice budu dostupne, pregledne i da budete sigurni da se neće otkotrljati negde sa stola!

Praktična stvar. Uživajte u vezivanju

Priredio Ivan Korhner
Fotografije: Arhiva Mušičara i internet

 

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*