Najlon za predveze Hardy copolymer

Najlon za predveze Hardy copolymer

Neki dan silk (najlon) da uzmem za mušičarenje, treba mi za predveze kada lovim na jezeru, barem 0.18mm ili 0,20mm.

Meni treba silka na kilometre i hajde da uzmem Hardy onaj copolymer, nisam nikad imao. „Daj da probam“ – rekoh. Kupim 4X (0.18mm), 50m na špulni. Odušuvljen sam, ako ne i najbolji do sada najlon na koji sam lovio, ravan, ne frče se sekunde, oštar neki. Aplauz, a jeftin 4 funte 50 metara špulna i na to sve u toj radnji vidim neki flourocarbon cortland universal, nema cijene na njemu. Pitam ja ovoga što radi u radnji, „Koliko je ovaj?“ Reče „45 funti špula!“. „Mala!“ kažem ja ovome, „Šališ se!“ Kaže on „Ozbiljno!“. Nisam mogao vjerovati.

Hardy copolymer me oduševio. Imam sad za predveze silkove Rio, Orvis, Fulling mill, Stroft, Vision kod sebe. Baš sam poredio. Hardy je za klasu bolji, možda nije mekan kao Orvis, ali je bolji i bolje leži na vodi. Oduševljen sam! Mislim baš 4 funte je super cijena za taj kvalitet!

Na moje pitanje o tom najlonu: „Kakav je na manjim prečnicima 0.14mm; 0.12mm; 0.10mm i 0.08mm jer se ti najviše koriste kod nas“

Sledio je brzi odgovor: „Ne znam imam još 5x taj Hardy, znaš da ja velike ribe lovim, a ovaj 6x i 7x mi je do sad se pokazao kao najbolji Vision i Orvis je odličan, ali je Trout hunter možda najbolji silk na koji sam lovio, ali 10-12 funti 50 metara, ne opravdava ga.

Vjerujem da je dobar, a ovim Hardijem smo lovili na jezeru. Stroft 0,22mm mi pukne na jezeru kad uzme riba, svaki drugi put. Na ovaj Hardy 0,18mm ni jedno trganje nismo imali.
Javiću ti kad počne sad lipljen da radi, mada onda flourocarbon nije potreban, on se ovdje ne diže gore sad u ovo vrijeme. Ovaj Airflow fluorocarbon koristim, mada Hardy fluorocarbon je 20 funti 50 metara i bolje je onda grand max silk uzeti. On mi se pokazao odličan. Flourocarbon mirage Orvis mi je favorit, ali cijena mu je simsaška.

Bistro!

Jasenko Trokić – Troka
Fotografije: Troka i internet

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*