Moje nimfe

Moje nimfe

Kako me je zamolio prijatelj urednik lista Mušičar Ivan Korhner da mu opišem nimfe koje sam radio od materijala spanflexa. One su se pokazale jako lovne i dobre na svim rijekama gde sam lovio. Ovo mi je jedini prihod od čega živim. Finansiram se od izrade i prodaje vještačkih mušica kojima se lovi u puno zemljama svjeta od Australije, Amerike, Kanade te mnogih evropskih zemalja. Što se tiče izrade ovih nimfi one se rade od raznih boja jako kvalitetnog materijala spanflex.

Spanflex materijal

Za izradu ovih nimfi koristio sam tungsten 4mm pink boje, srebro, zlato i bakar. Sve ove nimfe rađene su na udicama hends veličina 10.

Druga grupa nimfi koje sam radio od materijala koje sam izrađujem. Samljeo sam i farbao krzna sam. O postupku tog farbanja krzna pogledajte na Portalu Mušičar. Krzna zeca, divlje mačke, puha i miša sam koristio na nimfama prikazanim na slikama. Svi dobri ribolovci mušičari koji poznaju kvalitetu mušica znaju šta je lovno i šta ide na mnogim našim vodama. Za izradu ovih nimfi koristio sam isto udice veličine 10 i tungsten je od 4mm zlato, srebro, pink, bakar, … Ovim nimfama se lovi početkom godine, a kako godina odmiče samo smanjujem veličinu udica.

Imam još mnogo imitacija svojih mušica koje će uskoro biti u izradi

Oko glave nimfi kao torax koristio sam UV hends dabinge. Repići su od grizli i crvenog pjetla. Sve mušice radim na veličinama udica od 10/12/14/16/18/20.

Zahvaljujem se uredniku Ivanu Korhneru koji u svojim ladicama ima dabinge moje izrade i nekoliko nimfi koje sam mu poklonio. Ivana još uživo nisam upoznao, ali nadam se uskoro da ćemo da se upoznamo.

Mnogo pozdrava svim ribolovcima koji me poznaju
Sretnu i uspješnu novu godinu želi vam Nisab Bukarić
Bistro momci
Vrbasfly je moja stranica koju možete zapratiti i kontaktirati me!

Nisab Bukarić

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*