Masti za mazanje muha

Masti za mazanje muha

Masti za mazanje muha se pakuju u male kutijice metalne ili plastične, te tube. Spadaju u hemijska sredstva za tretiranje mušica pored ulja i praškova da bi pobiljšalji njihova plivajuća svojstva.

Postoje prirodna na bazi masti ptica koje plivaju guske, patke, labudovi, … ili neka druga na bazi parafina, voska i silikona, ali o tom nekom drugom prilikom.

Neka od njih koje se pakuju u kutijice su:

Guščija mast za mazanje muha sa riba.ba, kutijica 3.5KM

Mast za umjetne muhe Cormoran 8g, sa pačije guze

Silikonska mast za muhe Cormoran

Mast za Muhe Racacompany.

Jedna od najpoznatijih masti je mast Never-R-Sink, firme Traun River. Imam je, ali je već pri kraju. Odlična je bila i dugo trajala.

Novi Traun River Nev-R-Sink II Floatant

Nev-R-Sink je u svoje vreme postao legenda kada su u pitanju floatanti – masti za mazanje suvih muha. Da se to može poboljšati nije se smatralo mogućim. Naučnici nisu odustajali od nade i nastavili su sa opsežnim istraživanjem. Rezultat je Nev-R-Sink II. Vaša muha će da pliva bolje na površini i čak i najfinije perje CDC-a neće biti slepljeno.

Original: Nev-R-Sink II – it's just better!

Nev-R-Sink has become a floatant legend in its own time. That it could be improved upon wasn't considered possible. Scientists didn't give up hope and carried on the extensive research. The result is Nev-R-Sink II. Your fly floats higher in the surface and even the finest CDC feathers aren't glued together.

Contents: 15 ml

Ovo su samo prikazane neke od velikog broja masti i floatanata na tržištu.

Priredio Ivan Korhner
Foto: Arhiva Mušičara i internet

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*