Mali trikovi kod mušičarenja 9.

Mali trikovi kod mušičarenja 9.

tips-and-tricks-225x300Mali trikovi kod mušičarenja 9.

Ovu su mali trikovi kod mušičarenja koje treba primenjivati i tako sebi boravak na vodi i mušičarenje učiniti komfornijim i uživati u njemu.
U devetom nastavku ovog serijala dajemo tri praktična saveta, trika (ideje): Kako napraviti nosač najlona (tipeta), kako napraviti nosač pribora na kombinezonu i kako poneti olovna otežanja za vaše nimfe.

—–

Držač najlona

Veoma jednostavno se da napraviti držač najlona ili tipeta. Za to vam je potrebna jedna pertla (kanap), stezač i alka (plastična ili metalna).

drzac-najlona-1-web

Pertla se veže za alku po sredini i na pertlu postavimo najlone koje nosimo na mušičarenje. Najlone poređamo po nekom redosledu. Na pertlu postavimo stezač (ima ga na jaknama i kapuljačama) i spustimo do špulni s najlonima. Krajeve perli vežemo koncem. Spoj osiguramo lepkom.

drzac-najlona-3-web

drzac-najlona-2-web
Dužina pertle ili nekog drugog kanapa određuje koliko možete postaviti špulni s najlonima.

drzac-najlona-web

Nosač najlona je gotov i okačite ga na prsluk ili torbicu.

Ivan Korhner

—–

Nosač pribora na kombinezonu

Interesantno rešenje za nošenje potrebnog (minimalnog) pribora za mušičarenje koje se nosi na ogrlici posebno prilagođenoj da po dužini i veličini može da se okači na kombinezon (waders).

nosac-na-kombinezonu

Izrađuje se od debljeg konca ili pertle, koji na sebi ima nekoliko zakački za koje možete kačiti ono što vam je potrebno tokom mušičarenja (držač za najlone, pean, grickalicu, kutiju s imitacijama, ulje za muve, amadou, …).

nosac-na-kombinezonu-1

Priredio Ivan Korhner

—-

Kutijica s olovicama

Oni koji često koriste nimfe tokom mušičarenja imaju problem na nekim terenima (mestima) jer ne mogu spustiti svoje imitacije dovoljno duboko – tamo gde su ribe.

kutija-s-olovicama
Illustration by Joe Mahler

Ovde je dat prikaz praktičnog rešenja gde se u kutijici nalaze nekoliko kuglica olova različih veličina i težina. Da bi odabrali pravu veličinu kutijicu protresete. Koristite razne veličine otežanja B, BB, 2, 3, 4 i 6. (njih koriste takmičari koji pecaju na plovak)
Olovca možete postaviti na predvez i tako lako spustiti vašu nimfu na željenu dubinu. (Oprez – negde ovakav način spuštanja imitacije nije dozvoljen – raspitajte se!)

 

Original – Pot Shot

I fish a lot of nymphs and am constantly adjusting the amount of weight on my leader to get to the right depth. I keep several sizes of split-shot—B, BB, 2, 3, 4, and 6—in a film canister for easy access. To get the small shot quickly, I give the film canister a few shakes up and down. Then, I simply tilt the cannister and reach in for the small shot that rises to the top. Bob Dye – Littleton, Colorado
Illustration by Joe Mahler

Read more: http://www.flyfisherman.com/how-to/expert-fly-fishing-tricks-and-tips/#ixzz3xxRtMP8z

 

Priredio Ivan Korhner

nalepnica-musicar-web-malecka

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*