Mali trikovi kod mušičarenja 20.

Mali trikovi kod mušičarenja 20.

Ovu su mali trikovi kod mušičarenja koje treba primenjivati u praksi i tako sebi boravak na vodi i mušičarenje učiniti komfornijim i uživati u njemu.

U dvadesetom nastavku ovog serijala dajemo tri praktična saveta, trika (ideje):
Bonton na vodi 1 – Spremište za čuvanje odbačenih najlona (Monomaster), Bonton na vodi 2 – kako s pikavcima kada ste na vodi i magnetic tool holder magnetna traka za smeštaj osnovnog alata.

——

Bonton na vodi – predlozi
Spremište za otpadni najlon – Monomaster

Namena Monomastera je da se u njemu jednostavnim uvrtanjem sačuva stari – otpadni najlon. Taj najlon se ne sme ostavljati u prirodi, jer bi neka životinja ili ptica mogla u njega da se zapetlja i da joj to ugrozi život. Posle se iskorišćeni najlon izvadi iz Monomastera i uništi – tako da se zapali ili se odloži u kantu za smeće. Cena je oko $15 i puno svetskih lanaca koji prodaju ribolovačku opremu u ponudi ima ovu praktičnu spravicu.

Čuvajte prirodu! Vreme raspada najlona je oko 600 godina. Kada u prirodi nađete negde neki najlon spalite ga ili ponesite da ga odložite na sigurno!

Priredio Ivan Korhner

——

Bonton na vodi – predlozi
Kako s pikavcima kada ste na vodi

Među nama mušičarima ima dosta pušača, koji nenamerno ili namerno razbacuju pikavce svuda po terenu gde mušičare, a najviše u vodu.
To neminovno zagađuje okolinu i vodu, jer je vreme raspada pikavca i cigaret papira dugo do 2 godine (Izvod iz teksta o vremenima raspada otpada u prirodi -… Cigareta bez filtera – 3 meseca, Papirne novine – 2 do 12 meseci, Filter cigarete – 1 do 2 godine i Žvakaća guma – 5 godina, …).

Ovako se i vi gospodo pušači trebate ponašati na vodi i pored nje kao naš prijatelj Dr Mihail Penkov iz Bugarske čiju fotografiju objavljujemo uz ovaj tekst. Pikavci se posle “uživanja u cigareti” stavljaju u posebnu kutiju pa ponesu te kutija isprazni u prvi kontejner ili mesto predviđeno za otpad. Bravo!

Priredio Ivan Korhner

Foto: Arhiva Mušičara i Internet

——

Magnetic tool holder

Michael Rogers je iskoristio magnetnu traku za smeštaj osnovnog alata kada pravi svoje imitacije. Tih magnetnih traka (magnetic tool holder) ima u više dimenzija i lako se daju pričvrstiti na razne materijale. Odlično i čvrsto drže alate izrađene od gvožđa.

Praktično i jednostavno rešenje.

Michael

Priredio Ivan Korhner

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*