Mali trikovi kod mušičarenja 11.

Mali trikovi kod mušičarenja 11.

Mali trikovi kod mušičarenja 11.

Ovu su mali trikovi kod mušičarenja koje treba primenjivati i tako sebi boravak na vodi i mušičarenje učiniti komfornijim i uživati u njemu. Posebo su interesantni trikovi kod pravljenja mušica.


U jedanaestom nastavku ovog serijala dajemo tri praktična saveta, trika (ideje): Da ne izgubite pean, Štap za hodanje po reci – Wadding staf i Sušač mušica od plute

Da ne izgubite pean

Često se dešava da se izgubi pean na vodi kada ste i kada vam zatreba, on nije tu. Ispao negde! Ovde je jedna odlična ideja Josha Mufiea s magnetom kojeg nosite u torbici, a pean samo prinesete mestu gde je postavljen magnet i on će ga držati magnetnom silom.

Jednostavno se da napraviti samo vam treba jak magnet i pean koji mora biti urađen od željeza ili čelika!

Original! How To make your Fly fishing pack more efficient on the stream

All you need is a strong neodymium magnet and your pack.
Which you can get here 
http://amzn.to/2vGzLUK

  1. First find a place inside the pouch that you can place the magnet.
  2. Place the magnet inside attractive side out and close it up.

Josh Mufie

Priredio Ivan Korhner

—-

Štap za hodanje po reci – Wadding staf
Samogradnja

Na otpadu kod rođaka nađoh dršku od zogera aluminijsku koja ima mogućnost produžavanja sa fiksiranjem dužine (zakretanjem). Na deo gde je nekada išla glava zogera sam stavio gumenu navlaku za nogicu kreveta i dobio skoro besplatan štap za ispomoć kod hodanja po reci.

Dužina je od 70-130cm.

Uradio Ivan Korhner

Sušač mušica od plute

Imao sam problem s mušicama koje sam tek napravio, kako ih osušiti. Posebno kada sam radio nimfe perdigon koje sam lakirao ili premazivao super lepkom. Trebalo im je vremena, pa sam se dosetio i napravio ovaj sušač.

Sušač sam napravio od tri plutana čepa. Dva veća sam kupio u plastikari (najveći oko 80din, srednji oko 50 din) i ovaj najmanji je iz flaše vina koje sam popio s prijateljima). Čepove sam povezao šipkom kroz sredinu, s razmakom od po 3-4cm i tako dobio strukturu sušača. Za postolje možete uzeti neko drvo, kamen, staro postolje od stege, …

Ja sam iskoristio špulnu s bakarnom žicom koja je teška oko 1kg kao postolje. Bitno je da je stabilno sve i da ne spadne sušač sa nosača.

Ideja i izrada Ivan Korhner

Sve priloge Priredio IK za OnlineMušičar

 

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*