Lepilo Bison Vinyl plastic

Lepilo Bison Vinyl plastic

Lepljenje na kombinezonu koji pušta

Lepak za vodootporne popravke predmeta od vinila/mekog PVC-a.

Područje primene
Lepilom se mogu lepiti  predmeti od vinila/mekog PVC-a kao što su čamci na naduvavanje, bazeni za decu, plivački pojasevi, lopte za plažu, šatori, vodeni kreveti, odeća za kišu i membrane za ribnjake/bazene.

Lepilo je:

  • Prozirno
  • Vodootporno
  • Elastično

Opis
Priprema:
Radni uslovi: Ne koristiti na temperaturi ispod +10°C.
Primarna obrada: Po potrebi odmastite acetonom.

Primena
Upustvo za upotrebu:Lepljenje delova koji se preklapaju: Nanesite lepak u tankom sloju po celoj površini obe strane. Pustite da se suši 5-20 minuta. Lepak treba biti suv na dodir. Vreme sušenja zavisi od vrste materijala i temperature. Spojite delove i snažno pritisnite ili nabijte. Nakon spajanja delovi su odmah zalepljeni! Kako završna snaga zavisi od pritiska, pritisnite celu površinu što jače.
Lepljenje delova koji će se duvati (čamci na naduvavanje, plivački pojasevi, lopte za plažu, sigurnosni prsluci, itd.): Pustite da se lepak suši najmanje 6 sati pre naduvavanja.
Lepljenje poderotina i rupa: Makazama izrežite komad priloženog materijala za popravak. Komad mora biti veći od poderotine/rupe koja se popravlja. Što je komad veći, spoj je jači. Dalje sledite upute za delove koji se preklapaju.
Vreme delovanja: 5-20 minuta
Mrlje/Ostaci: Sveže mrlje uklonite acetonom.
Savet: Prilikom popravljanja poderotine, izrežite mali krug na oba kraja. Tako ćete razdeliti pritisak na poderotini i sprečiti daljnje deranje.
Vreme sušenja: Za detaljne informacije o vremenu sušenja pogledajte tehničku dokumentaciju.

Sa: https://dragicevicauto.rs/product/bison-vinyl-plastic-lepak-za-vinil-25ml/#

Iskustvo Zdenka Brebrića koje je podelio s nama u radu na popravci kombinezona ovim lepkom.

Sipanjem vode u kombinezon (koji sam izvratio tako da je spoljni sloj unutra, a unutrašnji vani) otkrijem rupe, obeležim ih markerom (vodootporni flomaster). Ovo radite u kadi.

Ako su rupe veće ili više pušta vodu na tom mestu namažem i trakastu pvc foliju koju dobijemo s lepkom, ostavim da se osuši 5 min i spojim namazane strane.

Ako pušta samo kap ili vlaži kombinezon onda ide tanak sloj koji ostavim da se osuši. Naneti sloj lepka bude mekan kada se osuši i savitljiv.

Koliko traje, ne znam, mazao sam samo ove godine i za sada radi posao. Uradio sam sebi i dvojici prijatelja i nije bilo primedbi. Obzirom da je lepilo manje od 500 din i dostupan je to je moje rešenje za brze popravke kombinezona i manje popravke, mada sam radio s njim i poderotine.

Priredio Ivan Korhner
Foto: Arhiva Mušičara i internet

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*