Kako čuvati velike strimere?

Kako čuvati velike strimere?

Kako čuvati velike strimere?

Neki mušičari koji love velikim strimerima za lov mladica, velikih pastrmki, štuka, i nekih morskih predatora imaju problem kako te velike strimere čuvati i sigurno doneti na vodu. Postoji nekoliko rešenja koja se koriste u svetu.

Novčanik – čuvar strimera Sameo
Imao sam prilike da vidim veoma praktičan čuvar velikih strimera koji pravi firma Sameo iz Švedske, tokom boravka u Bos. Krupi i razgovora s našim domaćinom Anijem pre par godina. Ani na njih lovi velike potočare i mladice.
Novčanik-čuvar strimera je izrađen od neoprena i pogodan je za čuvanje velikih strimera. Svaka strana ima 4 kopče (ukupno 8 kopči) za kačenje strimera, a između njih je pregrada. Čuvar strimera ima sigurnosnu zakačku – čičak traka, koja sprečava otvaranje. U njemu se mogu čuvati strimeri koji su dugi do 30cm od različitih materijala. Dimenzije su 30X10X3cm kada je prazan.


Novčanik za strimere od platna ili kože sa jagnjećim krznom za koje kačimo udice strimera.

Roll torba za strimere
Jednostavna i praktična “torba” za čuvanje i nošenje varalica i strimera svih veličina – Jig Roll. Proizvedena od kvalitetnog i vodootpornog materijala. Pravi se u dve veličine: manji 52X18cm i veći 52X27cm

Fishpond Sushi Roll je osmišljen za čuvanje velikih strimera koji su odvojeni jedan od drugog. Na kraju se svi urolaju i ne zauzimaju mnogo mesta, a sigurni su!

Tacky Tube – By Justin Pickett Tacky Tube– Interesantan način kačenja strimera u tubu koja se otvara. Strimeri se sigurno mogu preneti do mesta za pecanje.

Kutija za strimere – plastične ili drvene
Čuvanje i prenos strimera u kutij(ama)i koja se izrađuje od plastike sa pomerljivim pregradam, pa sami možete regulisati veličinu prostora za smeštaj strimera. To su velike kutije u koje staje poprilična količina strimera za velike predatore. Imaju i one s ručkom.
Sve svetske poznate firme koje izrađuju kutije imaju u ponudi i kutije za velike strimere tzv Boat box (Umpqua, Orvis, Plano, Sovereign, Scientific Anglers, fishponds, …)

Prave se i drvene kutije za strimere, ali su one dosta nepraktične i teške. Postoji više vrsta!

  

Kutije sa strimerima za štuke i mladice

Priredio IK
Foto: Arhiva Mušičara i internet

Loading

3 Comments on “Kako čuvati velike strimere?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*