Inovacija – ekstenzijalna mušica, Viba-sistem

Inovacija – ekstenzijalna mušica, Viba-sistem

Novo iz moje umjetničke radionice OPE_RA … INOVACIJA – ekstenzijalna mušica, Viba-sistem

Mnogi koji love morsku pastrmku u moru, i ne samo u moru, se žale da im riba spada, da se lose kače na prvom udaru, a i da spadaju u toku borbe. Zato sam konstruisao jednu novu vrstu mušice, jedan drugačiji model i vjerujem da će biti dobar.

Nije još bio na probi, ali biće ove jeseni i i zime. Prototip sam napravio brzinski, jer me ne interesuje sam izgled već konstrukcija i eventualna efikasnost. Radi se o strimeru/mudleru rađenom na običnoj udici za salmona sa jednim malim dodatkom koji je skriven u samom tjelu mušice.
Naime, u ovom glavatom mudleru strimeru se nalazi mala tanka plastična cjevčica koja viri u repu mušice. U nju se montira manja dvokuka okrenuta prema gore, kontra od osnovne udice. U principu ceo sistem je trokuka sa mogućnošću ekstenzije. Monofil se provlači prvo kroz ušicu singl udice, a potom kroz cjevčicu, kroz tjelo i na kraju se veže standardnim čvorom dvokuka kao i kod tube-mušica.

Već se može pretpostaviti kako bi to izgledalo u stvarnosti. Riba udara, slabo se kači, ali je dočeka ona druga udica i kači bilo za gornju ili donju čeljust. Ja sam je na brzinu napravio malo većom, ali se može raditi i skroz mala, ali i puno veća sa različitim vrstama strimera.

Uglavnom, dvije udice su neovisne jedna od druge i mogu se rastaviti . Biće interesantno da probam. Pošto ovo još nisam vidio nigdje stavljam sebi za pravo na patent ili poboljšanje ili ideju, svejedno.

Ovaj model se zove Viba vol. 1. ako neko bude pravio ovaj sistem obavezno je da naglasi da je to Viba-sistem.

Ceo tekst i slike sa FB profila

Video ove inovacije na Vibinom FB profilu
https://www.facebook.com/VibaBejt/posts/10219640957275941

Osman Ope Beatović Viba

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*