Dispanzer dabinga

Dispanzer dabinga

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dispanzer dabinga
Uradite sami za kratko vreme

Boraveći par dana u Istočnoj Srbiji kod prijatelja Jovana otišli smo jedan dan u mesto Grljan kod Zaječara da obiđemo prijatelja Sašu Marinkovića – Borca. On je živa legenda tog kraja kada je u pitanju mušičarenje i varaličarenje – konstruktor i inovator – odličan ribolovac sa puno trofeja.

Iskoristili smo priliku, pa nam je uradio feleričnog mrmoljka – njegovu kreaciju zelene nimfe, a ujedno smo snimili SBS izrade korak po korak za posetioce online izdanja lista Mušičar.

Tada nam je pokazao svoju genijalnu inovaciju i ideju – dispanzer dabinga. Iskoristio je kutijicu, koju skoro svaka kuća ima, u kojoj se čuvaju konci igle i sitne potrepštine za šivenje. Kutijica je valjkastog oblika s poklopcem i ima centralni – širi deo i 12 odeljaka u kojima su se čuvali konci raznih boja na kalemima (tzv. ibrišimi). Uzeo je samo kutiju. Izbacio je konce i odeljke napunio dabinzima različitih boja i na taj način dobio dispanzer dabinga.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Centralni deo kutije je ispunio dabingom koji najviše koristi za izradu feleričnog mrmoljka i ostalih imitacija.

Tvorac Borac i felericni mrmoljak web
Borac i felerični mrmoljak

Kasnije nam se pridružio i Miodrag Petrović – Truća iz Zaječara, pa smo susret zalili pravim zaječarskim pivom. Lepo je videti stare prijatelje. Borac nam je za vreme druženja uradio nekoliko feleričnih mrmoljaka, a Jovan je sve lepo snimio da postavimo na OnlineMušičar.

prijatelji web
Truća, Ivan Mušičar i Borac pravi feleričnog mrmoljka. Slikao Jovan

Hvala Borac za SBS feleričnog mrmoljka i ovu ideju za pravljenje dispanzera dabinga.

Ivan Korhner/online Mušičar
Foto: Jovan Ognjanović

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*