Dimljenje riba

Dimljenje riba

Gospodine Ivane, evo šaljem vam ove fotke kako se suši haringa u Švedskoj. Ovo je sušnica – pušnica za ribu. Riba se stavi preko noći da stoji u slanoj vodi. Ocjedi se i osuši i da visi nekoliko sati. Zatim se suši lagano oko 1 do 2h

Moja sušnica – pušnica za sušenje i dimljenje ribe

Otprilike temperatura dima je od 40 do 50oC

Kao što vidite ložište je odvojeno od pušnice. Dim ide kanalom do sredine, a iznad rora je mreža na kojoj su poređani kamenčići dugi oko 3 cm koji kupe garež, tako da čist dim ide na ribu koja visi i suši je.

Osušene i odimljene haringe

Ovako sušim i dimim sve vrste riba, čak i jegulju.

Asmin Garibović

Loading

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*