Dečije igračke kao materijal za izradu imitacija

Dečije igračke kao materijal za izradu imitacija

Dečije igračke od gume i silikona kao materijal mogu poslužiti za izradu veoma lovnih imitacija glista i crva. Ove imitacije treba koristiti za većih vodostaja i mutnije i siere vode.

Ima ih raznih oblika i boja, te dužina. Meni su se najbolje pokazale do sada nijanse žute, zelene i crvene (preko oranž do roze boje).

Jednostavno se prave i konac ih ne seče.

Treba koristiti deblji konac ili konac dabirajte adekvatnim dabingom kako je to Jovan uradio u ovom primeru.

Imitacija gliste od meke gume

Imitacija gliste od meke gume rađena na jig udici. Telo je silikonska gumica i ona se pričvrsti samo u jednoj tački odmah iza tungstena. Bitno je namotati nekoliko namotaja konca iza tungstena i pri fiksiranju gumice prvo dabirati konac kako se ne bi usecao u telo od meke gume ili silikona. Vrlo prosta i efikasna imitacija koju rado uzimaju potočare i lipljani s proleća po većoj i jačoj vodi. Autor Jovan Ognjanović

Nabavljao sam ih u kineskim radnjama, a cena im je popularna – po komadu oko 1 euro (od 100 do 150 dinara)

Postoje za kupiti i originalne silikonske ili gumene trakice okruglog preseka od kojih se prave imitacije crva i glista sa otežanjem ili bez njega.

Ja sam na njih lepo lovio i potočne pastrmke i lipljane. Koristite ih tamo gde je to dozvoljeno. Na takmičenjima njihova upotreba nije dozvoljena.

Priredio za objavu Ivan Korhner
Fotografije: Arhiva Mušičara i internet

Loading

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*