Čičak improvizacija

Čičak improvizacija

Cicak muva web

Čičak improvizacija
Improvizacija nas uvek tera na korak dalje sa imitacijama…

Lep dan je bio na pomolu. Šta bi drugo jedan mušičar mogao nego da ga iskoristi za mahanje. Pakovanje, štap i torba i pravac Beli Timok. Dan savršen. Sunčan, voda bistra, a klenovi blizu površine raspoloženi za mušice.
Shvatim kad sam stigao na vodu da imam samo dve bambule u torbi. Problem!

Počinjem pecanje u nadi da će mi biti dovoljno toliko da otpecam prepodne. Prva mušica odlazi sa klenom u vodenom rastinju. Puče predvez! Stavljam dugu bambulu, ali eto ponovo malera. Kod zabacivanja – udarac o drvo i puca telo bambule. Već sam odmakao uzvodno, a i nije mi se prekidalo pecanje. Na tipetu stoji samo gola udica i malo pera za noge.
Gledam oko sebe ne bi li našao nešto da namaknem na udicu, ali nigde ničega. Razmišljam! Mhhh, jedino mi preostaje da neku grančicu navučem na udicu. Gledam šta bih mogao i ugledam čičak.

Pogled na materijal web

Glavni materijal za cicak muvu web

Nezgrapno oblikovano telo web

Cicak muva web

Stabljika mu je braonkaste boje, penasta tako da će plivati. Sečem parče montiram i eto i prvih mušterija čičkove bube – klenova. Do kraja ribolova sam uspeo da uhvatim još 10-tak manjih klenova i time upotpunio lep dan na vodi.
Mušičarenje pruža mogućnost improvizacije bilo da se radi o priboru ili mušici. Mene lično ispunjava mogućnost izrade mušica od bukvalno bilo čega što se može navući ili namotati na udicu.

Cicak muva u akciji web

Klen web

Vežite! Bistro!

 

Tekst i Foto Jovan Ognjanović – Ogi

PS. Autor je sam obradio slike posebnom tehnikom (urednik Mušičara)

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*