Alat za sušenje mušica Revolution-Amadou

Alat za sušenje mušica Revolution-Amadou

Na naš zahtev dobili smo nekoliko fotografija od Stanislava Mankova, Bugarska o novom proizvodu Revoltion-Amadou*. On ga je dobio kao novi proizvod na probu. Probao ga je na mušici koju je potapao u mali akvarijum, ustvari alat za slikanje mušica (CFT-10 simulira kako riba vidi, a princip je zasnovan na teoriji o prelamanju svetlosti kada prelazi iz vazdušne u vodenu sredinu – refrakciji ugla prelamanja). Nakon manje od pola minute mušica je opet bila suva i spremna za zabacivanje.

Stanetove fotografije:

Stigao je! Revolution-Amadou
Uputstvo i sertifikat za Revolution-Amadou
Suva mušica za probu i Revolution-Amadou
Proba sušenja mušice alatom Revolution-Amadou

Upotreba na vodi i učenje deteta mušičarenju:

https://youtu.be/av6czW1LCqg?t=9

Evo kako se koristi:

https://youtu.be/IrwMQ9ZmxRg?t=69

Korišteni materijal gljiva:

Malo o Amadou i upotreba sa Portala Mušičar

Kod mušičarenja se koristi za sušenje veštačke mušice. Ima velike apsorpcione sposobnosti vlage. Koristi se tako da se mušica drži oko pola minute stisnuta između dva sloja amadoua. Posle se mušica samo „raspuca“ i opet je suva.

Nosi se okačen na prsluku ili torbici, da je uvek prisutan i lako dostupan. Odlično osuši mušicu ako je držite neko vreme između dva sloja gljive. Preporuka!

Gljiva Amadou

*Amadou – Amadou je porozna, zapaljiva supstanca pripremljena sa gljive. Koristi se gljiva Fomes fomentarius (ranije Ungulina fomentaria ili Poliporus fomentarius) koji se na engleskom naziva gljiva kopita konja ili kresivo ili trud. Amadou sloj se nalazi na vrhu gljive neposredno ispod kože, a iznad cevčica (drvenasti deo).

Priredio Ivan Korhner
Fotografije: Stanislav Mankov i Arhiva Mušičara
Video materijali Revolution-Amadou fly drying patch

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*