Zvezde su neverovatne

Zvezde su neverovatne

sonja-bomstajn

Zvezde su neverovatne!

Američka veslačica krenula od Japana ka San Francisku

Američka veslačica Sonja Bomstajn (29) iz Orlanda krenula je u svom čamcu na put od 9.600 kilometara (6.000 milja), od luke istočno od Tokija do San Franciska, sa namerom da postane prva žena koja je sama preveslala Pacifik. Krenula je 13. juna!


Ako joj vreme dozvoli, planira da vesla od 14 do 16 sati dnevno
„Najbolji deo ovih nedelje koje ću provesti na okeanu jeste to što ću gledati zvezde, a najgori što ću sve vreme biti mokra, rekla je Bomstajnova, koja se nada da će na cilj stići krajem septembra.

Samo tri druga veslača su prešla takav put, ali nikada to nije učinila jedna žena. Ona je već veslala po Atlentiku, do Kariba, i ima jasnu sliku šta je čeka u narednim nedeljama.
„Zvezde su neverovatne. One su mi omiljene. Veslaću cele noći kada je lepo vreme i videti kompletan Mlečni put. To je je izuzetan osećaj“, rekla je američka veslačica.

veslaccica2_1433682143.350x197_rssČamac Sonje Bomstajn dugačak je sedam metara i težak manje od 300 kilograma. Nema ni motor, ni jedra.

Baumstajn se takmičila u veslanju dok je studirala na Univerzitetu u Viskonsinu, ali je prestala posle povrede u saobraćajnoj nesreći. Kada se oporavila, u januaru 2012. prikjučila se trojici veslača koji su veslali po Atlantiku, od Kanarskih ostrva do Barbadosa.
Ona neće imati podršku brodova, jer bi to značajno povećalo trškove, a pomoć će dobijati sa kopna satelitskim telefonom i gps-om.

(Beta)

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*