Zoo Cougar

Zoo Cougar

slika 13.

SBS: Zoo Cougar

Zoo Cougar je prilično neobičan strimer američkog autora Kelly Galloup-a. Sam autor ima zanimljivo viđenje razloga zbog koga pastrmke napadaju neke strimere, pa su sve njegove imitacije iz ove grupe neotežane. Bacane jakim štapovima #6 i #7, ali uz upotrebu tonućih struna, sukob plivajuće imitacija i strune koja je povlači pod površinu, daju im neobično živu akciju.

Kada se tome doda da Kelly najčešće lovi bacanjima popreko na struju veoma jakih i brzih reka, uz konstantno i energično povlačenje rukama i štapom, cela tehnika lova postaje još živahnija.

Filozofija ovakve tehnike lova strimerom zasniva se na Kelly-evim zapažanjima da velike potočne pastrmke veoma često napadaju na strimere iz čiste teritorijalnosti i u želji da svoje mesto u reci brane čak i kad se ne hrane.

Komponente za ovog živopisnog strimera su konstantne osim u materijalu za rep gde se pominje marabu, dlaka arktičke lisice i bela dlaka kunića. Svi pomenuti materijali mogu biti u raznim bojama od bele do crne, a autoru je omiljena žuta. Očigledna je želja da rep poseduje pulsirajuću akciju. Telo je vezano od Krystal Flash-a boje bisera dok su krila od bele dlake iz telećeg repa. Veoma originalno, celo telo je pokriveno perom iz grudi divljeg plovana koje svojim konkavnim oblikom naleže na njega i uokviruje ga sa svih, osim sa trbušne strane. Glava ove imitacije je tipična za imitacije peševa, ali je vezana iz najmanje dve boje dlake, kako bi pljosnato ošišana glava dobila mramornu prošaranost.

slika 01.slika 02.slika 03.slika 04.slika 05.slika 06.slika 07.slika 08.slika 09.slika 10.slika 11.slika 12.slika 13.

 

 

Goran Grubić i Aleksandar Panić, oktobar 2010.
www.flyandtrout.com

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*