Zlatna boja kod mušičarenja

Zlatna boja kod mušičarenja

Jedna od najvažnijih boja koja se kod mušičarenja često koristi je zlatna boja (engl. Gold color). U toj boji se prave imitacije ili detalji na njima, te čekrci, i neka oprema mušičara, … Zlatna boja je interesantna ribama i napadaju imitacije u toj boji ili sa srebrnim detaljima na sebi.
U ponudi ima puno materijala u zlatnoj boji koji se koriste za izradu imitacija perje (zlatni fazan), tungsten glave, flash trakice, žica, policelon table, veštački materijali, lamete, …)

U ovoj boji ima i insekata kojima se hrane ribe u raznim fazama njihovog životnog ciklusa. Ribe ih rado uzimaju, a posebno su interesantni zlatni detalji na imitacijama u drugoj boji.

Koristio sam ovu boju u izradi strimera za bucove i štuke od Flash trakica u zlatnoj boji, do božićnih ukrasa. Pastrmke su ga rado uzimale s proleća po suncu, jer ih vara odbljesak sunca od zlatnih materijala na imitaciji.
Neke imitacije imaju telo od zlatne folije ili lamete, a druge opet imaju rebra od zlatne lamete ili žice. Bio sam malo skeptičan zbog boje, ali su me rezultati prijatno iznenadili. Radio sam nimfe i larve sa tungsten glavama i otežanjem u zlatnoj boji! Pravio sa Perdigon nimfe sa zlatnim telom. Prve larve sa otežanjem u obliku kuglice od mesinga su se nosile pridev goldkopf (zlatna)

Razni materijali:

Insekti:

Zlatna muva

Imitacije:

Zlatni fazan

Sve ostalo u ovoj boji pogledajte u galeriji.

Priredio Ivan Korhner
Fotografije: Arhiva Mušičara i internet

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*