Završena je Hrvatska Mušičarska liga za 2021.

Završena je Hrvatska Mušičarska liga za 2021.

Prvak Hrvatske je Josip Jenjić

Pozdrav Ivane, kao što sam obećao evo kratki rezime Hrvatske mušičarske lige 2021. godine. Nakon što se 2020. liga radi pandemije nije održala, ove godine ipak smo uspjeli organizirati šest kola iako sa nešto manjim brojem natjecatelja, svega 11 iz tri ribolovna društva, ŠRD Ogulin iz Ogulina, ŠRD Cetinja iz Sinja i ŠRD Žrnovnica iz Žrnovnice. Zbog nedovoljnog broja prijavljenih ekipa bodovao se samo pojedinačni plasman.

Prva dva kola održana su na rijeci Žrnovnici, slijedeća dva na rijeci Dobri u Ogulinu, a zatim je slijedila rijeka Kupa kod Broda na Kupi i Gacka kod Otočca. Uprkos malom broju natjecatelja bilo je zanimljivo i napeto, jer su se vodeći mijenjali gotovo nakon svakog kola, a poslije petog kola trojica natjecatelja su dijelili prvo mjesto sa istim brojem negativnih bodova.

Sve se rješavalo na zadnjem kolu na rijeci Gackoj gdje je odlično odlovio Josip Jenjić iz Sinja i tako postao prvak Hrvatske u mušičarenju za 2021. godinu. Drugo mjesto zauzeo je Marinko Puškarić, a treće Marko Puškarić, obojica iz Ogulina. Četvrti i peti su Jure i Joško Šuća iz Sinja.

Ova petorica ostvarili su pravo nastupa za reprezentaciju Hrvatske.
Ukupni plasman svih natjecatelja je u tablici koju šaljem u prilogu.

Josip Jenjić, prvak Hrvatske u mušičarenju

Postoje najave da bi liga dogodine mogla biti puno brojnija, a dogovaramo se da se proširi i na neke nove vode, ali o tome više kad sve postane službeno. Do tad pozdrav i bistro!

Marinko Puškarić,
Povjerenik Hrvatske mušičarske lige

Dodatak: fotografija pobjednika iz aprila 2022. sa peharima i medaljama

Josip Jenjić iz Sinja prvak Hrvatske u mušičarenju za 2021. godinu. Drugo mjesto zauzeo je Marinko Puškarić, a treće Marko Puškarić, obojica iz Ogulina.

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*