Yellow caddis larva

Yellow caddis larva

kucicarKućičar – larva tulara

Tularaši zauzimaju značajno mesto ne samo na jelovniku pastrmke već i mnogih drugih vrsta riba kao što su lipljan, klen, mrena i druge. Stoga je neophodno da u svojim kutijama sa mušicama imamo i njihove imitacije u svim razvojnim fazama, veličinama i koloritu.

 

larva-kedisa-bogdanovic
larva tulara

Postavimo udicu u stegu i osnovnim koncem iznad vrha udice, a na početku luka pričvrstimo fini šenil (sl.1.). Zatim namotamo šenil u desno tako da prekrijemo celokupan vrat udice do okca (sl. 2.). Nastavimo namotavanje, ali u suprotnom pravcu i vezujemo osnovnim koncem (sl. 3.). Nakon odsecanja viška materijala formiramo glavu larve koristeći osnovni konac (sl. 4.). Iglicom razdvojimo konac na dve polovine, ubacujemo sintetički dabing i uvrćemo (sl. 5.). Namotamo dabing i tako formiramo grudi i nogice larve (sl. 6.). Odsečemo višak dabinga sa gornjeg dela grudi i skratimo nogice na odgovarajuću dužinu (sl. 7.). Da bi larva dobila realističniji izgled nanosimo čačkalicom epoksi lepak (sl. 8.) ali tako što vodimo računa da ne ulepimo nogice i ne zatvorimo okce udice jer možemo imati kasnije probleme prilikom vezivanja larve na predvez.

Yellow caddis larva 001
Yellow caddis larva 001
Yellow caddis larva 002
Yellow caddis larva 002
Yellow caddis larva 003
Yellow caddis larva 003

 

Yellow caddis larva 004
Yellow caddis larva 004
Yellow caddis larva 005
Yellow caddis larva 005
Yellow caddis larva 006
Yellow caddis larva 006
Yellow caddis larva 007
Yellow caddis larva 007
Yellow caddis larva 8
Yellow caddis larva 008

 

materijal1 007Materijal za izradu
Za vezivanje ove larve potreban nam je sledeći materijal: udica Gamakatsu F-14 sa dugim vratom veličine 10, osnovni konac tamno maslinast ili crn, sintetički dabing smeđe boje, fini šenil žute boje i epoksi lepak.

Bogdanović Ivan
bogiivan@gmail.com

 

 

Loading

1 Comment on “Yellow caddis larva