Water&Fish 2013.

Water&Fish 2013.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

VI Međunarodna konferencija i sajam tehničko tehnoloških dostignuća akvakulure, ribarstva i primenjene hidrobiologije Water&Fish

Od 12. do 14. 06. 2013. na Univerzitetu Beograd –  Poljoprivrednog fakulteta u Zemunu je održana VI Međunarodna konferencija i sajam tehničko tehnoloških dostignuća akvakulure, ribarstva i primenjene hidrobiologije Water&Fish sa učešćem izlagača iz više evropskih zemalja.

Skup su zajednički organizovali Poljoprivredni fakultet Zemun, Univerzitet u Beogradu (Srbija), uz podršku Evropskog Društva za Akvakulturu i Panhelenskog društva tehnologa ihtiologa (Grčka).

Na skupu bilo je preko 350 gostiju i učesnika iz više od 20 država sveta. Na skupu je prezentovano preko 70 radova od oko 160 autora

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Službeni jezici konferencije su bili srpski i engleski uz simultani prevod usmenih prezentacija, te regionalni jezici okruženja sa prostora ExYu.

Radovi

Na skupu je prikazan zavidan broj vrlo interesantnih radova iz oblasti ribarstva, tehnike i tehnologije gajenja, bolesti riba, prerade i prometa ribe, ribarstva na otvorenim vodama, zakonske regulative, zaštite ribljih vrsta, sportskog ribolova i dr. Bilo je radova koji su imali za tematiku uzgoj morske ribe i rakova, te školjki i glavonožaca.

Plan rad

U toku trajanja konferencije posetili smo – prvi dan “Centar za ribarstvo i primenjenu hidrobiologiju“ na Oglednom dobru Poljoprivrednog fakulteta Zemun “Radmilovac“, kod poznatog istoimenog motela, na starom smederevskom putu. Cilj centra je istraživanje i genetsko unapređenje gajenih rasa šarana na teritoriji Srbije, istraživanje kvaliteta ribnjačkih voda, analiza ribljih hraniva i mnogo toga što je u vezi sa ribarstvom, a sa ciljem unapređenja te delatnosti. Naravno, tu studenti i mladi naučni kadrovi imaju priliku da stiču osnovna i napredna saznanja u cilju osposobljavanja za budući rad.

Drugi dan konferencije se rad odvijao na fakultetu i bio je vezan za predavanja i diskusiju. U Večernjim satima je bila večera u Hotelu “Slavija”

Konferencija je treći dan završena ručkom u hotelu „SIBILA“, za sve zvanice. Za ručak su bili ponuđeni riblji specijaliteti uz dobro vino i muziku tamburaša. Hotel se nalazi u sklopu gazdinstva i ribnjaka “Ečka”, jednog od sponzora. Taj dan smo obišli Carsku baru, krstarili brodom, posmatrali prirodu, ptice, vodozemce i ribe. Kasnije smo obišli i ribnjake Ečka, gde su nam domaćini prikazali ceo proces proizvodnje ribe, selekciju i obradu.

Više o dokumentima konferencije na : http://www.cefah.agrif.bg.ac.rs/konferencija/konferencija.html

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Za dve godine imaćemo priliku da ponovo ugostimo na istom mestu stručnjake ribarstva iz celog sveta i da čujemo nešto novo i interesantno.

Ostale slike u Galeriji  http://www.musicar.rs/galerija/waterfish-2013/
Do tada lep pozdrav svim učesnicima i organizatorima skupa.

Online Mušičar

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*