Vreme je za kuvano vino!
Vreme je za kuvano vino!
Dok je vani hladno i pada sneg, vi uživate u kuvanom vinu. Možete kuvati sve tri vrste vina belo, roze i crveno.
Kuvano vino se pije dok je vruće, a možete da obogatite ukus tako što ćete u njega ubaciti krišku pomorandže, sa sve korom, na primer.
Potrebno:
– dve kašike šećera
– 2 dl vina
– 0.5 dl vode
– kašičica cimeta
– karanfilić po ukusu
Priprema:
Kašiku šećera otopiti na tihoj vatri. Kada požuti preliti vodom, pojačati temperaturu ringle i pustiti da voda provri.
Zatim dodati još jednu kašiku šećera, dobro promešati da se sve sjedini, i dodati vino. Kada počne da peni sklonite sa šporeta posudu u kojoj to sve kuvate, jer vaš napitak ne treba da provri.
Dodajte cimet i karanfilić, dobro promešajte i sipajte u čašu od debljeg stakla, koja ima dršku.
Autor: mondo.rs
Komentariši