Vlatko i Arso na Limu

Vlatko i Arso na Limu

Vlatko Peković i ja odlučili smo se družiti sa lipcima (lipljeni) na rijeci Lim u Plavu ovih dana oktobra. Dogovaramo da idemo malo ranije kako bi probali na strimera da prevarimo neku lijepu mladicu.

Već oko 7h smo počeli pecanje i bilo je mnogo hladno. Mladica nešto baš i nije bila raspoložena za lov… Bacali smo nekih sat i po i posle uzeli štapove za nimfu i krenuli na lipljena!

Vlatko majstor za uloviti lipljane

Vlatko sa svojim iskustvom već nakon 2-3 zabačaja ima dobrog lipljana na štapu, ali zbog teškog mjesta nije mogao da ga savlada i lipljen je spao. Odmah je poređao nekoliko riba i vadi ogromnog skobalja na nimfu. Naša procjena je neki 50cm i blizu 2kg. Odmah i ja kačim velikog skobalja na istom mjestu gdje je Vlatko izgubio lipljana, nijesam mogao da ga savladam i skobalj se skida.

Vlatkov skobalj
Arsin skobalj

Posle je riba radila fantastično, Vlatko je ređao ribu za ribom, gledati njega to je fantazija. Kasnije sam i ja počeo i imam krupne lipce slobodne procjene nekih 45- 47cm … Ugledali smo dva krupna lipca i Vlatko je jednog zakačio, ali je lipac bio mnogo jak i otkinuo mu je tipet. Odmah posle toga spuštam nimfu u vrh vira i kačim mladicu nekih 55-60cm. Borio sam se sa njom, ali malo od lošijeg mjesta i malo uzbuđena štap sam malo više nategao i tipet se otkinuo… Nema veze obećao sam joj revanš!

Arso
Vlatko
Arso i veliki lipljen

Što se tiče nimfi kad je riba proradila sve nam je uzimao, ne bih mogao da odvojim neku posebno, šta nam je uzimao, jer je svaku nimfu kupio. Ja sam u 15h morao da idem na posao, a Vlatko je nastavio i ima naravno još nekoliko krupnih lipljena od kojih je jedan bio 50+! Do sledećeg viđenja i bistro!!!

Veliki lipljen iz Lima

Arso Jeremić

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*