Veliki strimer velika riba

Veliki strimer velika riba

Mušičarenje velikih grabljivica poput štuke i mladice zahtijeva i korišćenje velikih strimera, imitacije riba. Kao i ostale mušice tako i strimere pravim sam.
Susret u Mojkovcu prije par dana sa Tomasz Bogdanowicz-em, pomogao mi je da ,uz njegove sugestije i pomoć sam ispravim greške prilikom izrade strimera. Upoznao sam mu i suprugu, njih dvoje su radili strimere na prezentaciji. Naučio sam novi metod motanja, koji sam malo modifikovao i prilagodio svojom potrebama. Strimere radim Hollow tehnikom, da sa što manje materijala strimer izgleda bogatije, a da rad strimera bude savršen.

Tomasz Bogdanowicz
Tomasz Bogdanowicz i ja u Mojkovcu na prezentaciji
Supruga Tomasz Bogdanowicz

Svaki vezač mušica treba da ima svoj pečat, da njegovi radovi budu prepoznatljivi, tako sam i ja sam ubacio neke detalje koji će da budu prepoznatljivi. Svi strimeri su rađeni od Nayat materijala koji prozivodi Tomasz u svojoj radionici Pike Terror Flies.
Nayat mi je omiljeni materijal za strimere i njega najviše i koristim. Već tri godine koristim samo Ahrex udice trout model koji ima kontra kuku, odlična udica sa velikim gapom 4/0, kontra kuku prilikom pecanja vratim (stisnem) da bi se riba što manje povrijedila i vratila nepovrijeđena. Od Ahrex koristim i model udice za štuku 2/0 koji je barblles.

Materijal Nayat

Strimeri će sačekati jun, kada mladica izađe iz mrijesta. Osim mladice tehnikom mušičarenja pecam i štuku.

Evo nekoliko mojih strimera:

Kolaž strimera koje sam radio

Nadam se da će strimeri uhvatiti prelijepe ribe i prirediti mi mnogo radosti na vodi.

Prilikom izrade volim duge strimere do 20cm, koje najviše i koristim.

Bistro Ivane,

Miljan Anđić

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*