Velika potočara iz Selške Sore – Jovan Ognjanović, Ogi

Velika potočara iz Selške Sore – Jovan Ognjanović, Ogi

Jovan Ognjanović – Ogi, Novi Sad, Srbija; Potočna pastrmka 60+cm (procena) nije merena, Reka Selška Sora, Železniki, Slovenija, Vreme ulova 24.06.2016. popodne.

Oprema i pribor: štap loop black line 8’8f #4-5; čekrk michael 7540 #5-6; kanap loop distance dt5f; tipet cotland 0,28mm;

Mušica: strimer sa telom od crnog chenila i crni marabu u repu na jig udici 1/0 i otežanjem od 3grama rad Ministra (Zvonimir Pešić iz Novog Sada)

Ribu sam ulovio na drugi zabačaj strimera u kanal ispod centrale koji je dubok i voda u njemu brza. Verovao sam da tu ima velika riba, jer mi je prepodne uzela strimera ona ili slična. Borba je trajala 15-ak minuta sa par jakih begova koje sam uspeo iskontrolisati. Zamaranje je snimao urednik Mušičara Ivan Korhner, a svedok je bio i naš domaćin Vojko Dimitrijević. Izuzetna potočna pastrmka i vrlo jaka riba u sjajnoj kondiciji. Ovo je moja najveća potočna pastrmka ulovljena na strimera do sada.

Riba je vraćena nazad u vodu. C&R!

Jovan Ognjanović – Ogi

Loading

2 Comments on “Velika potočara iz Selške Sore – Jovan Ognjanović, Ogi

  1. Ta ista riba je ove godine ulovljena više od 2,5km nizvodno od prethodnog mesta. Potočaru je ulovio Jan Rozman, koji nam duguje priču o ulovu. 🙂 Riba je bila opet puštena C&R!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*