Vanredno stanje u Bijeljini, Doboju i još 8 opština

Vanredno stanje u Bijeljini, Doboju i još 8 opština

20140515163339_244856

Vanredno stanje u Bijeljini, Doboju i još 8 opština

15.05.2014. Gradovi Bijeljina i Doboj, te opštine Zvornik, Bratunac, Srebrenica, Pelagićevo, Šekovići, Čelinac, Kotor Varoš i Teslić proglasili su danas vanrednio stanje zbog poplava.

Opštini Bratunac već je upućena pomoć od 1.000 paketa hrane i ostalih potrepština iz robnih rezervi, a pripremaju se paketi pomoći i za ostale ugrožne opštine, saopšteno je iz Biroa Republike Srpske Vlade za odnose sa javnošću.

U 42 osnovne škole i 17 srednjih u Republici Srpskoj obustavljen je danas nastavni proces, a Vlada Republike Srpske donijela je odluku da, zbog vremenskih nepogoda i poplava, danas i sutra bude obustavljena nastava u svim školama u Srpskoj.

Vlada će, u subotu, 16. marta, obavijestiti javnost u vezi sa održavanjem nastave u narednoj sedmici.
Jedinice lokalne samouprave zadužene su da izvrše procjenu u vezi sa radom predškolskih ustanova.
Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović trenutno je u posjeti ugroženog područja u opštini Čelinac, dok su ministar unutrašnjih poslova Radislav Jovičić i ministar zdravlja i socijalne zaštite Dragan Bogdanić od jutros na terenu u ugroženim područjima opštine Doboj.
Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Stevo Mirjanić posjetio je poplavljeno područje opštine Modriča i uputio se prema opštinama Šamac i Pelagićevo.

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede od jutros su na terenu u ugroženim područjima gradova Bijeljina i Prijedor, te opština Kozarska Dubica, Gradiška i Srbac.
Vlada Republike Srpske od jutros je u stalnom zasjedanju.

Preuzeto: Srna

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*