Uvodnik Mušičara broj 7.

Uvodnik Mušičara broj 7.

portre ivan za uvodnikOtvori sezone
Dugoočekivani otvor je tu, za koji dan. Nakon duge apstinencije od četiri ili dva meseca, svi jedva čekamo da uđemo u waderse. obučemo cokule i sa starim ili novim priborom pravo na omiljenu vodu. Ja ću ove godine, po tradiciji, na Ribnik. Kada budete čitali broj 7. već će na većini salmonidnih voda biti otvori sezona na pastrmke. Pridružite se!

Roka je jednom rekao ”Mušičarenje je plemenit sport koji ribolov uzdiže do savršenstva, u svakom pogledu, jer pored uobičajenih ribolovačkih doživljaja otkrivate bezbroj tajni prirode. Svaka nova otkrivena tajna je saznanje u životu, koje vas puni novom stvaralačkom energijom.” Imajte to na umu pa se tako i ponašajte. Čuvajte i poštujte prirodu, a ona će vam punom merom vratiti!

Iako zima još nije završena, najgore je iza nas ! Dani se počinju produžavati. Podvodni svet se polako budi i postaje aktivan, jer prvi prolećni zraci sunca polako griju površinu vode. Ako još niste, sada je vreme da se pregledaju i poprave wadersi i upotpuni pribor. Kutije s muhama treba popuniti novim muhama i strimerima i izvršite posljednje pripreme. NE ZABORAVITE! Lipljen je u zabrani i nemojte mu smetati, jer je u punom mrestu. Zabrana je do 01. ili 15. maja, kako gde. U rano proleće je lov bucova i bandara slobodan na drugim vodama i rekama, dok su štuka i smuđ u zabrani. Poštujte zabrane. Prolećno mušičarenje će se najčešće odvijati po visokom vodostaju i mutnoj vodi, pa i o tome treba voditi računa. Toplo se obucite i ponesite rezervnu odeću.

List Mušičar je i dalje isti. Novost je da od 01.02.2009 godine, možete prelistati i direktno iz prve ruke pogledati kako izgleda novi broj lista Mušičar, na sajtu, istina smanjen. Dovoljno je da kliknete na sliku naslovne strane aktuelnog broja i otvoriće vam se novi prozor. Posle toga samo listajte mišem. Potrudićemo se ovih dana da i ostale brojeve lista možete pogledati.

Bistro i na vreme se pretplatite na Mušičar, da dobijete svoj primerak lista na vreme.

Postanite i vi urednik lista Mušičar, predložite teme, dajte sugestije i pitajte što god želite. Po najavama ova sezona će biti bogata događajima. Mušičar će uvek biti tu, sa vama, da vas izvesti sa susreta i takmičenja i da vas raspoloži i razonodi. Uživajte u čitanju i pošaljite svoj prilog! Bistro u novoj sezoni.

Urednik Ivan Korhner

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*