Uvodnik Mušičara broj 6.

Uvodnik Mušičara broj 6.

Uvodnik broja 4 portre Ivan KorhnerPred vama je prvi broj u 2009 godini, broj 6. Broj strana je ostao isti (68) kao i cena 3 eura. Smanjili smo visinu lista i sada je kao i slične revije u svetu 28X21, a ne kao pre format A4.
Redakcija vam želi uspešnu i berićetnu Novu godinu. Bistro i da ulovite nove trofeje.

Posebna pogodnost od ove godine je jeftinija pretplata za pretplatnike u BiH. Pogledajte na sajtu.

List Mušičar je nastao iz potrebe da konačno i mi mušičari, sa ovih prostora, dobijemo svoje mesto okupljanja i glasilo na našem, prepoznatljivom jeziku. U njemu smo mogli da čitamo o temama koje nas interesuju, a koje su vezane za mušičarenje, turizam uz vode i ekologiju. Cilj je da se oko Mušičara okupi što veći broj pravih sportskih ribolovaca. Nisu bitne godine, pol, stepen obrazovanja, nacionalna i verska pripadnost. Bitno je da se mušičarenje voli. Mislim da smo dosta toga uspeli učiniti u protekloj godini, ali je to samo mali deo onoga što tek treba da uradimo. Cilj smo donekle ispunili i u tom tempu ćemo nastaviti.

Pošaljite tekst i lepu fotografiju i podelite je sa svima ostalima. Za to vam ne treba skupa oprema i par hiljada muha. Potrebna je samo želja! Tekstovi treba da su živi, direktno sa terena, gde se love ribe, gde priroda ima svoj životni ciklus. Vi ćete ih pisati, a mi ćemo ih samo prilagoditi renomeu lista. Trudićemo se da prenesemo autentičnost i poruku, koju tekst i fotografija daju, tako da se čitaoc oseća kao da je bio deo priče. Tekst u vama treba da izazove osećanje bliskosti, ljubavi i poštovanja prema prirodi, te kao reakciju odlazak na vodu. Tamo se lovi riba, a ne u sobi pored televizora ili kompjutera. Ne mora to uvek biti pecanje, nekada je dovoljno samo prošetati. Napraviti neku muhu i popričati u dobrom društvu sa istomišljenicima, je deo stila života, koji se zove mušičarenje. Budite deo priče i učestvujte u izradi „vašeg“ lista.

Gledajmo svi napred u ono što želimo i radimo na tome da nam reke i obale budu čiste, da rado idemo na njih. Nemojte se stiditi i zatvarati oči pred problemom (ima), već krenimo od sebe samih, da popravimo stanje na vodama. Reke su u jadnom stanju, posebno salmonidne, osim retkih revira. Na nama je da ne ćutimo i prihvatamo takvo stanje, već da damo jedan deo sebe, da bi nešto krenulo na bolje. Uključite se! Generacije koje dolaze će nam zbog toga biti zahvalne. A tako malo treba!

Prošle godine smo bili deo mušičarskog miljea, a 2009. se nadam da ćemo biti na skoro svim dešavanjima vezanim za mušičarenje na ovim prostorima. Bistro!

 

Vaš urednik

 

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*