Uvodnik Mušičara broj 4.

Uvodnik Mušičara broj 4.

Uvodnik broja 4 portre Ivan Korhner„Sezona je u punom jeku!“

Pred vama je četvrti broj Mušičara. Primetili ste da je obim lista opet povećan. Dodali smo još strana, tako da sada ima ukupno 64 stranice. U porukama, emailovima i pismima kojima ste se obraćali uredništvu želeli ste više tekstova, pa smo povećali obim (zadržali smo istu cenu lista). Hvala na javljanjima, a posebno na pozitivnim i negativnim kritikama vašeg i našeg lista Mušičar.

U protekla dva meseca se puno toga izdešavalo, a redakcija je bila gost i aktivni učesnik na više mesta. Bili smo na u Ribniku, na pozivnom turniru u mušičarenju na kome su učestvovali sve sami šampioni i reprezentativci svojih zemalja, a među njima i svetski prvak Antonin Pešek iz Češke. Posetili smo novootvoreni revir u Busovači na reci Lašvi (BiH). Tamo smo ujedno prezentovali list. Prijatelji iz BiH su zadovoljni izgledom i sadržajem lista. Pored prezentacije malo smo lovili na Lašvi. Bili smo na prezentaciji Sameo opreme na reci Krušnici u Bosanskoj Krupi. Lepo smo se družili sa vlasnicima Patrikom i Kenom iz Švedske, te Milanom Marijanom Pocrnjom koji je uz pomoć meštana sve to organizovao. Naši saradnici i dopisnici su bili na svim kolima mušičarskih liga u Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji i Bosni i Hercegovini, te nekim revijalnim takmičenjima, kao i promocijama opreme (Ross Worldwide program, Sonik program,…). Čitajte izveštaje sa takmičenja. Posebne izveštaje imamo iz Šipova gde je na reci Plivi (BiH) i Broda na Kupi (Hrvatska) održan tradicionalno takmičenje Zlatni lipljan.

U listu pišemo o raznim temama iz oblasti mušičarenja, turizma i ekologije. Lepe reportaže sa raznih terena, lična iskustva i stavovi o temama vezanim za mušičarenje, više foto – stripova za pravljenje muha i prelepih slika riba i vaših ulova.

U naredna dva meseca ima puno događaja: takmičenja i kupovi u mušičarenju se trebaju privesti kraju, na sve strane… godišnji odmori su pri kraju. Skoro svaki vikend se negde na prostoru ExYU nešto dešava. Pozivaju nas da budemo na susretima, druženjima, takmičenjima, prezentacijama i da aktivno učestvujemo na njima. Teško je to sve postići. Trudićemo se da sve ispratimo i da vas sa lica mesta izvestimo o akcijama, takmičenjima i ff druženjima.

Nemojte dozvoliti da sezona prođe (negde, kao na reci Gradac sezona završava krajem septembra, dok je na drugim vodama, kraj oktobra), a da niste bili na vodi. Iskoristite kraj godišnjeg odmora, pa se oprobajte u mušičarenju na moru ili jezeru. Ima i tamo atraktivnih riba koje se mogu prevariti na veštačku muhu. Štap u ruke, prsluk na sebe, waders na noge i na vodu! Pridržavajte se ribolovačkog KODEKSa i uživajte! Probajte da nekoga iz vašeg okruženja naučite da mušičari. Neka to bude vaš doprinos. Slikajte i pišite! Rado ćemo objaviti vaše priloge. Gledajmo napred! Radimo na tome da nam reke i obale budu čiste, da radosni idemo na njih i šetamo njihovim obalama. Družite se, dolazi kasna jesen i duga preduga zima! Bistro!

Vaš urednik

Loading