Uvodnik Mušičara broj 2.

Uvodnik Mušičara broj 2.

ivan-i-ado“Probili smo led!”

Pred vama je drugi broj Mušičara. Prvo što ste, primetili je da je obim lista dosta povećan. Dodali smo još strana tako da sada ima ukupno 60 stranica. U pismima kojima ste se obraćali uredništvu želeli ste više tekstova, pa smo povećali obim (zadržali smo istu cenu lista). Hvala na javljanjima, a posebno na pozitivnim i negativnim kritikama vašeg i našeg lista Mušičar, koji je obeležio početak ove godine na ribolovačkom nebu i prostoru EX YU. Od promocije na Ribniku (BiH), na otvoru pastrmske sezone, preko prezentacija u Beogradu, Novom Sadu, Valjevu, Zagrebu i Nišu, i promocije na svetskom prvenstvu na Novom Zelandu (Kuprešanin i Pehadžić), do danas, je naišao na dobar prijem, uz veliko odobravanje.

Uz promociju lista na Ribniku, gospodin Ado Jeginović je promovisao svoja dva DVD o pravljenju muha (DVD-1 podvodne muhe i DVD-2 suve muhe). U njima je do tančina objasnio pravljenje muha. Pored toga, sa prijateljima Vanjom i Mirsadom, je napravio izuzetno posećeni sajt www.misija-ribolov.com.ba. Taj portal daje puno informacija o ribolovu, a posebno o mušičarenju.

Još ima mušičara koji nisu čuli za list, pa ih upoznajte, vi koji list imate. Od skora je u funkciji sajt www.musicar.rs. Pogledajte!

Cilj lista je da podigne svest kod mušičara i kod njih izazove reakciju na očuvanje prirode, ribe (C&R), vode i da što više mladih i žena-devojaka uvedemo u čari mušičarenja. Mušičarenje je stil života, koji ne dozvoljava površnost. U listu smo pisali o različitim temama iz oblasti mušičarenja, turizma i ekologije. Veliki broj priznatih autora i dalje piše za vas o različitim temama, ali je trend da se sve više mlađih autora-mušičara, javlja sa željom da se i njihovi tekstovi nađu u listu. Trend da tekstovi “budu živi” i da u vama, kada ih čitate, probude želju za mušičarenjem, nastavljamo. Oni sa slikama prenose poruku autentičnosti i bliskog kontakta s prirodom. Boravak u prirodi je, pored ribolova, ono što će vas učiniti srećnim. Koliko uspevamo, vi znate i cenite. Puno se toga izdešavalo za ova dva meseca. Bili smo na otvorima, promocijama, izložbama, sajmovima, prvim kolima liga, svetskom prvenstvu u mušičarenju i prezentacijama. Puno lepih reportaža sa raznih terena, ličnih iskustava i stavova o temama vezanim za mušičarenje. U ovom broju više foto – stripova za pravljenje lovnih muha. List, sa slikama predivnih riba, ulovljenih na muhu i vestima koje će svakog obradovati.

U narednom periodu se sezona mušičarenja zahuktava. U maju je EFFA u Ribniku, škola mušičarenja u Jesenicama, evropsko prvenstvo mušičara u Španiji, takmičenja i kupovi u mušičarenju, na sve strane … Nemojte sebi dozvoliti da vreme prođe, a da niste bili na vodi. Štap u ruke, prsluk na leđa, waders na noge i na vodu! Tamo su ribe. Slikajte i pišite! Rado ćemo objaviti vaše priloge. Gledajmo napred! Radimo na tome da nam reke i obale budu čiste, da radosni idemo na njih i šetamo njihovim obalama.

Družite se! Bistro!

Vaš urednik Ivan Korhner

 

 

Loading