Uvodnik Mušičara broj 16.

Uvodnik Mušičara broj 16.

39088_1549228976367_7771152_nEvropa početkom septembra u BiH!

Visoke temperature i mali vodostaji su na vrhuncu. Nismo mogli verovati da će vode opasti. Dugo su bile velike. Posebno je na velikim mušičarskim rekama (Drina, Lim, Sana, Pliva, …) bilo puno loših dana. Saradnici ipak javljaju o ulovima kapitalnih pastrmki i lipljana, klenova i drugih riba ulovljenih opremom za mušičarenje.

Trofeji su lovljeni ujutro i naveče, mada je bilo izuzetaka, pa se velika riba javljala i po najvećem suncu. Tada bi bolje biti u hladovini, radi ličnog zdravlja.

Ekipa lista Mušičar je sa saradnicima bila na puno mesta. Pratili smo nekoliko kupova i susreta, a bili smo i u slobodnom ribolovu na nekoliko revira, kao gosti (Pliva, Ribnik, Gradac, Krušnica i Klokot). Naši saradnici su ispratili lige i kupove na prostoru ExYu, na kojima opravdano nismo mogli stići. Završeno je svetsko prvenstvo mladih u Slovačkoj republici i svetsko prvenstvo u Poljskoj. Bilo je niz prezentacija, susreta, konferencija i memorijala. List je preko saradnika ispratio sve događaje, pa čitajte izveštaje, reportaže i komentare. Lepo smo primljeni gde god smo se, kao ekipa lista Mušičar, pojavili.

Septembar i oktobar koji nam dolaze, donose na vodama najčešće lepo vreme i ugodan ribolov. Oko vode i na vodi ima puno raznih insekata, a ribe se polako spremaju za zimu pa se redovno hrane i preko dana. Idite na vodu, i iskoristite po meni, posle maja, najbolji period za ribolov.

Svaki vikend se negde na prostoru ExYU nešto dešava. Lige su pri kraju u BiH, Sloveniji i Crnoj Gori. Očekuje nas najveći događaj na ovim prostorima unazad 5 godina – 16. Evropsko prvenstvo u mušičarenju koje organizuje BiH od 06 do 12 septembra na vodama zapadne Bosne, a domaćin je Republika Srpska i grad Banjaluka. Učestvovaće 20 reprezentacija iz 17 zemalja sa 123 takmičara. Pozvani smo od strane organizatora da budemo medijski pokrovitelj, što smo rado prihvatili i imaćete ekskluzivan izveštaj. Bistro!

 

Vaš urednik

Ivan Korhner

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*