Uvodnik Mušičara broj 10.

Uvodnik Mušičara broj 10.

slovenija-sava-bohinjkaBogata i zlatna jesen!

Za nama su dva najvrelija meseca. Dugo toplo leto sa veoma visokom temperaturama i malim vodostajima je pri kraju. Za vreme leta svi se odmaraju, a mi mušičari baš tada imamo najviše vremena. Često smo na vodi ili pored nje, a uslovi na vodi su takvi da ne garantuju uvek uspeh.

Posebno je na velikim mušičarskim rekama (Drina, Sava, Sana, Pliva,…) bilo puno loših dana. Ipak saradnici javljaju o ulovima kapitalnih pastrmki i lipljana, glavatica i drugih riba ulovljenih opremom za mušičarenje. Trofeji su lovljeni uglavnom ujutro i naveče, mada je bilo izuzetaka.

Ekipa lista Mušičar je sa saradnicima bila na više mesta. Pratili smo prvi Jadransko – podunavski kup u Kulen Vakufu, BiH, ekipno takmičenje u BiH, neke kupove: Zlatni lipljen, Zlatnu mekousnu,… Naši saradnici su ispratili i ostale lige i kupove na prostoru ExYu. Završeno je svetsko prvenstvo mladih u Češkoj republici i svetsko u Škotskoj, … niz prezentacija, susreta, konferencija. List je preko saradnika ispratio sve događaje, pa čitajte izveštaje, reportaže i komentare. Lepo smo primljeni gde god smo se, kao ekipa lista Mušičar, pojavili. Prijatelji, hvala na svemu.

Pred nama je jesen. Septembar i oktobar, dva meseca, kada je predivno na vodama, ima puno raznih insekata i samo majstori mogu da se pohvale kapitalcima. Idite na vodu, jer se samo tamo love kapitalne ribe. Posmatrajte prirodu i donosite zaključke na terenu. Svaki vikend se negde na prostoru ExYU nešto dešava. Lige su u zemljama ExYu pri kraju negde su ostala dva, a negde više kola. Pozivaju nas da budemo na susretima, druženjima, takmičenjima, prezentacijama i da aktivno učestvujemo na njima, a i da dođemo na par dana na rekreativni ribolov. Nijedan poziv nismo odbili. Teško je sve postići. Trudićemo se da sve ispratimo i da uvek imate sveže informacije sa voda. Bistro!

Vaš urednik Ivan Korhner

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*