Upecao istu pastrmku nakon tri meseca

Upecao istu pastrmku nakon tri meseca

Pre neki dan sam pretraživao neke fotku, pa sam sasvim slučajno primetio da je na dve različite fotke ista riba – pastrmka. Riba je upecana u razmaku od tri meseca. Najinteresantnije je to što lokacija na reci ni je ista. Drugi put je to bilo stotinjak metara uzvodno. Nadam se novom susretu s njom.

Prvi put
Drugi put

Pribor je bio: štap redington path 9ft #4; struna rio mainstream wf4 (struna na prvoj slici mislim da je maxcatsh); tippet colmic 0.12mm; mušice se ne sećam tačno koje, jedino se sećam da je prvi put bila nimfa, a drugi put suva.

Časno i pošteno na vodi!

Filip Spirovski

————-

Dodatak urednika: I meni se desila slična situacija prošle 2020. godine na reci Gradac u septembru. Upecao sam istu pastrmku dva puta sa razmakom od 10-ak dana. Prvi put je oko 15. septembra došla na policelonsku bubu #14 i vratio sam je nakon slikanja u vir koji je oko 50m uz vodu. Doneo sam ribu u meredovu kroz vodu da me slikaju neki momak i devojka. Nakon desetak dana 24. septembra sam bio ponovo na reci Gradac i ispričao prijateljima koje sam sreo na vodi, Zoranu i Veliboru kako sam imao lepu potočaru kod stene pre par dana. Posle razgovora i odmaranja odem do mesta kod stene i na mušicu Ffly u zelenom dekoru #16 opet ulovim lepu potočaru. Donesem ribu u meredovu i Velibor me slikao. Zalili smo lep ulov!

Kolaž iste ribe ulovljene dva puta u razmaku od 10-ak dana na Gradcu

Pribor je bio: štap Loop multi 9 fita #5; čekrk sameo pandion XI 5/6; struna Vision Vibe Wf5F#; pleteni predvez od Kuzme i tippet Steelon 0.12mm.
Tek nakon par dana uporedim fotografije i vidim da je u pitanju ista riba, koja je tokom tih dana vratila na svoju poziciju. Normalno opet sam je pustio!

Prvi put
Drugi put

Priredio Ivan Korhner

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*