Una open 2013. – izvještaj

Una open 2013. – izvještaj

Una open 2013. – izvještaj sa takmičenja

Kulen Vakuf i Martin Brod bili su u subotu 19.10.2013. godine domaćini fly fishing takmičenja „Una open 2013.“ koje se održalo u organizaciji Nacionalnog parka „Una“ i fly fishing kluba „Una fly“ iz Bihaća. Lovilo se u tri sektora, dva u Kulen Vakufu i jedan u Martin Brodu što je predstavljalo dodatni izazov takmičarima,

a sunčano vrijeme samo je bilo još jedan garant da ulov neće izostati.

 

Kulenvakuf i Una
Kulen Vakuf i Una

Učešće u takmičenju uzelo je 16 ekipa (48 takmičara) iz Slovenije, Hrvatske, Češke, Srbije, Francuske i BiH. Iako je takmičenje bilo revijalnog karaktera, već rezultati prvog sektora obećavali su dobru borbu i neizvjesnost takmičenja, a rezultati na kraju takmičarskog dana pokazali su sljedeće:

Ekipno:

1. mjesto ekipa „Fly BiH“

2. mjesto ekipa „Štuka“ V.Kladuša

3. mjesto ekipa „Una“ Bihać

Pojedinačno:

1. mjesto Jovo Dević – BiH

2. mjesto Miroslav Katičić – HRV

3. mjesto Matej Zlodej – SLO

Pobjednik u pojedinačnoj konkurenciji – Jovo Dević
2. mjesto Miroslav Katičić – HRV
3. mjesto Matej Zlodej – SLO

Uslijedilo je zvanično proglašenje pobjednika, a direktor Nacionalnog parka „Una“ g. Amarildo Mulić u obraćanju gostima izrazio je želju da ovo takmičenje postane tradicionalno, te se zahvalio i čestitao takmičarima na odličnim rezultatima i korektnoj borbi.

1. mjesto ekipa „Fly BiH“
2. mjesto ekipa „Štuka“ V.Kladuša
3. mjesto ekipa „Una“ Bihać
svi pobednici
svi pobjednici

Takmičari su izuzetno predano nastavili druženje, za koje, u trenutku pisanja ovog članka, nisam siguran da li je završilo.

Bitno je napomenuti da su predstavnici ribolovnih udruženja, saveza i klubova iskoristili ovo okupljanje za razgovor o uspostavljanju međusobnih saradnji, razmjeni iskustava prilikom implementacije projekata, radu sa mlađim kategorijama takmičara, te mnogobrojnim temama bitnim za daljnji napredak u polju sportskog ribolova.

Nacionalni park „Una“ je sve takmičare nagradio danom besplatnog ribolova u revirima parka, te izletom na Štrbački buk, najpopularniju destinaciju parka.

strbacki buk web
Štrbački buk

 

Bistro i do ponovnog druženja,

Adnan Veladžić

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*