Uhvatio ogromnog jastoga!

Uhvatio ogromnog jastoga!

ogromni-jastog-1

Uhvatio ogromnog jastoga!

Sportski ribolovac sa Bermuda Tristan Loescher upecao je posle uragana Nikole pravu morsku neman – od skoro 6.5 kilograma teškog jastoga, veličine pola čoveka! Ribar je “morsku neman” odnosno ogromnog jastoga sasvim slučajno upecao dok je hvatao snajpere.

Jednostavno udica je zapela za jednu od jastogovih nogu te su tako izvukli ovu grdosiju od jastoga. Nakon što fotografisali jastoga od skoro 6.5 kilograma težine i veličine gotovo pola čoveka ribolovci su ga pustili nazad, gotovo nepovređenog te će tako ovaj jastog nastaviti da živi u plavim dubinama okeana još dugo!

ogromni-jastog

Podsećamo vas da je najveći jastog ikad uhvaćen po službenim zabeleškama Ginisove knjige rekorda je težio 20 kilograma – uhvaćen u Novoj Škotskoj 1977 godine

Ipak ovakvi “ulovi” džinovskih jastoga su ekstremno retki. Naučnici veruju kako mogu doseći starost i od sedamdeset godina. Jastozi rastu celi svoj život.

Iako bi ljubitelji plodova mora mogli žaliti što jastog nije završio na gradelama (roštilju – op.urednika), kuvari upozoravaju da veći primerci nisu toliko primamljivi za jelo. Odnosno što je jastog veći, manje je ukusan.

Sa: zanimljivostidana.com

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*