Tungsten glave sa žarkim bojama

Tungsten glave sa žarkim bojama

Svedoci smo da proizvođači tungsten glavica (perli) prave iste u više veličina i boja. Nekada su postojale osnovne boje zlatna, srebrna, crna i bakarna, a sada je nastupilo ludilo od boja u svim mogućim i nemogućim nijansama, sjajne, mat, UV ili … boje. Šta je sledeće?

Na sliku imitacije nimfe koju je uradio Zvijezdan Radočaj, Josip Šarf je dao komentar.

Nimfa Zvijezdan Radočaj

„Kako su vam se pokazale ove tungsten glavice u žarkim bojama?“ Odgovor je sledio brzo vrlo uopšteni „Sve ima svoje prednosti i mane!“

Strimeri Zvijezdan Radočaj

Na moje pitanje: „Ajde nam malo napiši svoja iskustva o bojama tungsten glava!“

Razne boje tungsten otežanja

Josip Šarf je odgovorio: „Pa dobro Ivane, ali ja mogu samo pisati o mojim subjektivnim razmišljanjima koje ne smije nitko smatrati kao “zdravo za gotovo” i mojim tekstom nemam namjeru nekog poniziti ili ne daj bože uvrijediti.

Korak po korak su se počele pojavljivati obojene tungsten glave (kuglice) po raznim ribolovnim sajmovima. To je (ne samo) na mene djelovalo fascinantno (pobudila su se nova očekivanja) i moja radoznalost je učinila svoje. Počeo sam kao i “mnogi” drugi sve češće praviti nimfe i strimere s tim kuglicama koje su ponekad bile dosta loše kvalitete i djelomično neupotrebljive zbog loše izvedenih rupica. Najviše su “nastradali” oni koji su nabavljali veće količine preko interneta. Budući da ja živim u Austriji meni su odgovarajuće trgovine nešto dostupnije nego u Hrvatskoj itd. Mislim da će se taj trend sa obojenim kuglicama polako sam po sebi reducirati, jer se meni osobno čini da ne donose rezultate kojima sam se ja nadao.
Ne mogu to dokazati, ali mislim da selektivne ribe (divlje ribe) od tih neprirodnih boja, ili imaju strah ili agresivnost (što nam ide na ruku) koja ih potiče na napad.

Tungsten glave u bojama

Ako nas neki trendovi počnu udaljavati od onoga što; ne samo nama (ribolovcima) nego i ribama, JE PRIRODNO, onda mislim da nismo na dobrom (ili pravom) putu.

Počeli smo sve više “ugrađivati” u naše “muhe” UV-materijala, pa smo počeli lakirati nimfice s podebelim naslagama laka i tu se pomalo gubimo jer nam je važniji efekat naših kreacija na potencijalne kupce (ili promatrače), nego na kreature koje žive pod vodom.

Ali nije sve izgubljeno dok imamo u “našoj” sceni (našim krugovima) ljude kao što je cjenjeni gospodin PANIĆ, a da i ne govorim o neumornom i nezamjenjivom gospodinu IVANU KORHNERU“

Nimfe sa tungsten glavama u bojama – Radovi M. Zapal

U priči učestvovali Zvijezdan Radočaj, Josip Šarf i priredio Ivan Korhner
Foto: Zvijezdan Radočaj, Josip Šarf, Michal Zapal i internet

Loading

1 Comment on “Tungsten glave sa žarkim bojama

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*