Trofejna potočna pastrmka 62cm Zoran Šakić

Trofejna potočna pastrmka 62cm Zoran Šakić


Ulov Zoran Šakić Joja na rijeci Lašvi na mušičarskoj stazi LT dana 04.09.2022. C&R!
Vrijeme je poluoblačno i idealno za ribolov, pa sam odvojio 2 sata na mušičarskoj stazi da pokušam uhvatiti koju veću pastrmku čije sam pozicije snimio u prethodnom ribolovu.
Prethodnu noć sam pripremio nekoliko nimfi maslinastog tijela na udici br. 16. Na vodi me dočekao kolega Vlatko, pa smo zajedno krenuli u vodu na početak staze gdje je manje vodenog rastinja, a pod nadzorom našeg ribočuvara Nasera.
Nakon uhvaćenih nekoliko manjih pastrmki dolazim na poziciju gdje sam zapamtio da se nalazi trofejni primjerak. Ugledao sam je kako miruje u vodi. Plasiram nimfu, ali ne reaguje. Odjednom se pomjeri prema matici te u slijedećem zabačaju uze nimfu. Kontra, riba je zakačena i nastaje stampedo. Znao sam da je velika, ali ne da je ovako divlja. Nakon 10-ak minuta drilova, privlačenja i bijegova riba je u meredovu. Obično ne mjerimo ribe, ali je kolega Vlatko kod sebe imao metar koji je nakon mjerenja pokazao 62 centimetra dužine od glave do kraja repa. Nakon fotografiranja riba je vraćena u vodu.


Oprema koju koristim je štap Kogha Mastertrout 2.70m, #5/6, neki no name čekrk, struna aftma 5 i predvez 16mm.
Nimfa na udici br.16 maslinasta sa tungstenom (foto)

Nimfa na koju je ulovljena

Zoran USR Vitez

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*