Tri imitacije tulara

Tri imitacije tulara

Caddis fly

Zdravo Ivane, pitao si me za opis imitacije tulara (kedisa) koje radim, pa evo šaljem ti opis.

Materijali od kojih ih radim

Velike imitacije radim na udice Mustard S70-3399 u veličini 10. Osnovni konac je UNI 8/0 W Olive.

Materijali koje sam koristio tokom izrade
CDC natural
Tri imitacije tulara koje radim

Prva varijanta tulara

Prva Varijanta je sa repom od CDC dun prirodne boje koji je mnogo plovan. Telo radim sa Dark Olive Hare dabbing plus firme Hends. Iako se ne vidi rebra su od debljeg konca isto maslinaste boje koji sam kupio sa AliExpressa. Što se tiče krila njih radim od celog CDC pera (koristio sam 2 pera). Ispred njih stavim još jedno CDC pero koristeći stipku kako bi imitacija dobila dodatnu plovnost. Završavam sa nekoliko čvorova ispred formirane glave i prekrivam UV lakom.

Druga varijanta tulara

Druga varijanta je imitacija slično rađena. Ovo je varijanta bez repa. Dabbing koji sam koristio za telo je svetliji i nema flash materijala u njemu (Hends Czech Nymph Natural Olive). Rebra su rađena od oval tinsela u srebrenoj boji. Krila su rađena na isti način kao i prethodna varijanta.

Treća varijanta tulara

Treća varijanta je rađena na udici VMC 7078B Barbless. Osnovni konac za ovu varijantu je opet UNI W 8/0 Olive. Hot spot je rađen od (UV Strangle Std Chartreuse) firme Veniard. Telo je od prirodnog CDC dabinga bez rebra. Krila su rađena od CDC dun pera, ista kao za repić prethodne varijante. Glava je od tamnijeg CDC dabinga i finish je isti.

Dajte im šansu na predvezu i neće vas razočarati. Lepo sam lovio na njih!

Bistro!

Marko Najdenov

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*