Tradicionalno božićno druženje

Tradicionalno božićno druženje

Klokot_revir_bozicni_turnir_2008_4Na reviru Klokot
U organizaciji U.S.R. “UNA” Bihać, 26.12. 2008. godine, upriličeno je tradicionalno božićno druženje sportskih ribolovaca iz Hrvatske, Slovenije, Austrije i BiH na reci Klokot, u reviru.
Kako tradicija nalaže, na početku se prigodnim govorom, obratio predsjednik USR Midhat Midžić. On je pozdravio sve prisutne goste i poželio im dobrodošlicu, a nakon govora je upriličena podjela poklona i zakuska.

Ono po čemu se ovo druženje razlikuje u odnosu na ono od prošle godine, je veliki broj stranih gostiju, njih oko 30-ak. Došli su na poziv domaćina, usprkos hladnom vremenu, da bi pokazali i prezentirali tehnike mušičarenja. Ovo prigodno druženje je pored pokazivanja poštovanja prema stalnim gostima naših voda i simbolična najava zatvaranja revira za ovu godinu. Ulova je bilo na sve strane. U maniru vrsnih mušičara, gdje je tehnika i strpljenje u prvom planu, nije bilo problema da se i velike ribe ukrote.

Klokot_revir_bozicni_turnir_2008_3   Klokot_revir_bozicni_turnir_2008_2

Bilo je, doduše rijetko i uzdaha: “Au, spade!”. Na druženju je pored stranih bilo i domaćih ribolovaca. Oni su došli pozdraviti, vidjeti i pružiti podršku stranim gostima, ali i iskoristiti priliku da međusobno razmijene iskustva, pripreme roštilj i poznati unski kotlić. Druženje je potrajalo do sumraka, dostojanstveno, onako kako je i počelo, uz oproštaj domaćina, sa željom da se ovakva druženja nastave i ubuduće.

Klokot_revir_bozicni_turnir_2008

Ovom prilikom čestitamo USR “UNA” Bihać na odličnoj organizaciji, pozitivnoj atmosferi i jedinstvu članova. Nadamo se da je ovo nastavak onoga što najbolje znamo, a to je: RIBOLOV, DRUŽENJE, ORGANIZACIJA I JEDINSTVO.

Bistro!

Tekst i foto: Rejhan-Reno Karabegović – www.unskiribari.com

 

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*