Tara i Drina

Tara i Drina

Pogled na Drinu sa TareTara i Drina
Planina Tara i reka Drina uvrštene u sedam prirodnih čuda Srbije

Nacionalni park “Tara”, sa dva zaštićena prirodna dobra – jezero Zaovine i park prirode Šargan – Mokra gora, čini taj prostor izuzetnim i s pravom je uvrštena u sedam prirodnih čuda Srbije, izjavio je direktor parka Dušan Milovanović.

Na konferenciji za novinare, na kojoj su predstavljeni rezultati akcije lista “Politika”, u kojoj su Tara i reka Drina uvrštene u sedam prirodnih čuda, Milovanović je podsetio da je prostor planine Tara 1981. godine proglašen nacionalnim parkom, kao najveća prirodna vrednost.

Predsednik Sportsko – turističkog centra u Bajinoj Bašti, Jovan Đurić je rekao da je akcija “Politikinog magazina”, koja je trajala skoro celu godinu, potvrdila da Tara može biti jedna od vodećih turističkih mesta Srbije.
Đurić je naveo da je reka Drina dobila najveći broj glasova i proglašena za prvu prirodnu lepotu Srbije, i da opština Bajina Bašta, na malom prostoru, ima i reku Drinu i planinu Taru, uz obilje jezera i drugih prirodnih lepota.

karta-tare

Pored neospornih prirodnih lepota, napravljen je i dobar strategijski dokument “Master plan strategije razvoja turizma planine Tare i njenog okruženja”, rekao je on. Đurić je ukazao da je za realizaciju tog plana neophodna pomoć ministarstava, Turističke organizacije Srbije i cele vlade, kako bi Tara i Drina na kraju dobile “ono lice koje zaslužujuju i onu valorizaciju u turizmu koju bi trebalo da imaju”.

Izvor: RTV

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*