Tamiška škola mušičarenja bucova I

Tamiška škola mušičarenja bucova I

Tamiška škola mušičarenja bucova I

Tamiš 2010, katastrofa. Ova godina će biti upisana u anale mog mušičarenja. Ogroman vodostaj do same polovine leta, voda mutna „oranje“, nikada gore, a bucova retko ili nikako.

Sumorno stanje u odnosu na sezonu 2009 kada sam skoro 90% svoga mušičarskog vremena proveo upravo u igri sa njima, srebrnim kabadahijama ravničarskih reka.

Šta mu ponuditi da bude dovoljno izazovno da ga razgoropadi i natera u napad u retkim trenucima kada raubuje po površini vode, prošlogodišnji strimeri daju loše rezultate. Tamiškog Gurglera sada prosto prezire, šta mu navezati da ide tik ispod površine vode, a po potrebi da može i da se spusti malo dublje, a da bude i dovoljno lagano za daleke (kad kad i cele strune) izbačaje. Silueta naravno mora da bude krupnija, svetlija. Doskočiti mu se mora!

Pade mi na pamet Surfing Candy, na sreću imao sam raznobojnog Buck Tail’a (nabavljenog kod Đoleta u Evil Fly shopu). Ta jarko žuta boja mi je dala ideju da bi to baš bio okidač, takođe i sama dužina materijala je odgovarala da se postigne silueta krupne ribice koja je po mojoj proceni bila jedina vidljiva meta. Nisam mnogo pogrešio i već sa prvim izlascima na vodu rezultati su bili ohrabrujući. To je to!

Tamiški Surfing Candy je prilično prost strimer za izradu ko barata sa Epoxy’jem. Radi se na Owner Chinu udici br #1, a još sem udice i epoxy smole potreban je Buck Tail, 3D oči, dobra volja i toplo preporučena rotirajuća stega, čijim se laganim okretanjem oblikuje epoxy glava na strimeru. Savetujem 5 min Epoxy smolu zato što sam sa njom dobijao najbolje rezultate.

Izrada strimera korak po korak – ovde videti:

  • udica #1 Owner Chinu
  • namotati konac do pola udice
  • odseći backtaila
  • vezati bucktail
  • vezati buck tail druge boje (po potrebi –stvar ukusa)
  • zamešati 5 min Epoxy
  • naliti glavu i laganim rotiranjem formirati oblik
  • dodati 3D Oči i ostaviti da se suši
  • gotovi Tamiški surfing candy‘ji.

Surfing Candy-jem sam vadio ovu sezonu uvek sa po nekoliko bucova po izlasku. Na žalost nisu sve bili kapitalni primerci, ali celokupna sezona do oktobra. 2010 je bila jako loša za mušičarenje bucova, pa ću ipak biti zadovoljan.

Autor: Nebojša Pavlović – Šone (Fly Rocker)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*