Takmičenja: Slovenija 2009.

Takmičenja: Slovenija 2009.

upecan jo_ jedan lipljen webTakmičenja: Slovenija
ZAVRŠENO JE DRŽAVNO PRVENSTVO U MUŠIČARENJU

Došao je deveti mjesac (septembar), a sa njime i poslednja dva kola u DP mušičarenju. Tako se u subotu 26.09.2009. odigrala utakmica na reci Meži – predzadnje kolo. Ove godine je bila Meža dobro poribljena sa velikim brojem zaista velike kalife (u prosjeku između 40 do 70 cm), pa su skoro svi takmičari koristili nešto jači pribor. Bilo je uhvaćenih lepih riba, a niko nije završio sa maksimalnim brojem uhvaćenih riba. Vreme je bilo ljepo, jesenje, ali se voda ohladila i riba nije htela gristi. Mnogi takmičari su svu vreme natjecanja potrošili na ribu, koju su vidjeli. Na kraju su ostali bez ribe, jer baš ta koju su vidjeli nikako nije htjela pojesti mušice koje su nudili. Takav težak ribolov mora imati kraj, i rezultati su pokazali, da je među pojedinacima, na Meži, pobjedio Robert Čebulj ispred Klemena Bukovca. Oba su iz ekipe Kranj 2, a trećeplasirani je bilo takmičar domaće ekipe Koroška, Stanko Prednik. U ekipnom plasmanu je pobjedila ekipa Kranj 2, i tako se u okupnom poredku probila na drugo mjesto. Na drugo mjesto utakmice na Meži se plasirala vodeća ekipa iz Radovljice, a treća je bila ekipa Mozirja 2. Tako je za poslednju utakmicu ostalo sve otvoreno među pojedinaca i među ekipama.

Robert izvali lipljana web

Zadnja utakmica

Več narednog dana u nedelju 27.09.2009 svi su se takmičari okupili u Mozirju. Čekala ih je završnica lige i to na jednoj lijepoj vodi, Savinji, koja ima puno lipljana. Kako sam prošetao među natjecateljima i prijateljima bilo je mnogo umornih. Neki su noć proveli u Mozirju, malo tko je otišao kući, pa su rekli, da je dva dana za redom to ipak previše za njih. Tom prilikom je priča odmah sjela na temu svetskog ili evropskog kupa, gde treba za svaku “ribicu” raditi pet do šest dana za redom, pa je zato treba imati i opštu kondiciju i ne samo znati pecati ribu. Bilo je malo šale, ali i u toj priči ima nešto istine. Znači posle doručka i ždrijeba takmičari su zauzeli svoje pozicije na vodi, a u devet sati dat je signal za početak. I tu je vrijeme izgleda uticalo na ribu, koja nikako nije htjela dobro gristi. Vidjelo se puno riba, ali tek po koja je bila uhvaćena. Na završetku, kad je zasijalo sunce bilo je suvom mušicom prevareno mnogo lipljana, pa su se zbog toga na kraju mnogi plasmani poremetili (promiješali). Rezultati su bili uneti u računalo i sve je bilo sabrano.

Kolar web
Marijan Kolar

Pobjedio je Marijan Kolar iz ekipe Medvode ispred, drugoplasiranog Romana Stareta (Bohinj) i trećeplasiranog Dušana Hribljana (Jesenice). Među ekipama je pobjedila ekipa Maribora, drugi su bili ekipa Mozirje 2 i treći ekipa Kranj 2.

Na kraju se pokazalo

Ukupni poredak prvenstva je dao novog državnog prvaka i to je Marijan Kolar (Medvode). Drugo mjesto je osvojio Miro Škafar iz ekipe Radovljica, a treće mjesto je pripalo sad već bivšem prvaku Robertu Čebulu (Kranj2).

pobednici 2009 web
Drugi Miro, Prvi Marijan i treći Robert

Branku Štupici (Radovljica), koji je kod pojedinaca, kroz cijelu ligu, veći dio bio prvi, na poslednoj utakmici mu nije išlo baš dobro, pa je na završetku pao na četvrto mjesto. Tako je i u ekipnom poretku na prvom mjestu, sa samo 2 boda prednosti ostala ekipa Radovljica (Miro Škafar, Branko Štupica, Jože Hafner i Marko Nahtigal). Drugi su bili članovi ekipe Kranj 2 (Aljoša Crkvenjaš, Klemen Bukovec, Robert Čebul i Branko Konc), a treći su bili sa samo 3 boda zaostatka ekipa Medvode (Marijan Kolar, Edo Januš, Danilo Bižal i Tomo Bizjan). Tako je prošlo još jedno ljeto koje je bilo u većoj mjeri otpecano na visokim i mutnim vodama. Ali najbitnije je, da je bilo završeno uspješno i u duhu prijateljstva i sportskog ferpleja.

DP Zavr_nica - od leve stoje ekipa Medvode i Kranj 2, ispred pobjednici Radovljica web
DP Završnica – od leve stoje ekipa Medvode i Kranj 2, ispred pobjednici Radovljica

Za iduću godine će se u nekim detaljima promeniti pravilnik o mušičarenju, pa će na proljeće biti interesantno vidjeti kako će biti sastavljene ekipe.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ostao sam dužan na naše umorne natjecatelje. Takmičar iz ekipe Kranj 1 je u pauzi, (kad se promene sektori) samo malo odspavao. A vidi gdje je pronašao krevet. Drugi umoran je malo odsjeo na obali. ali mislim, da spava.

Tekst i foto: Branko Konc

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*