Swiss Straw – Rafia

Swiss Straw – Rafia

0000001764

Swiss Straw – Rafia
Fly Tying Materials: Rafija

Rafija* je prirodni materijal od koga se pravi kanap za dekoraciju i izradu cvetnih aranžmana, dekorativnih ukrasa, pa i veštačkih mušica. Napravljena je zamena za nju od plastičnih masa i njena upotreba daje novu dimenziju u pravljenju imitacija.

Original:

A great substitute for Raffia, Swiss straw is a great material for wing cases. It is water absorbent and it is ultra durable. Called for in many swimming caddis pupa patterns and stonefly patterns. Thin, straw-like and water absorbant, this material is excellent for nymph wing cases, sowbugs and crawfish. Swiss straw will add another dimension to your flies.

jl-brownswisscaddisGreat for wings and shellbacks. Cut or use wing cutters to get realistic caddis wings. 4,5 yards per package. (1 yard = 0.914m)

  • Good for wings
  • Good foe shellbacks
  • Creates realistic caddis wings
  • 4.5 yards
  • Quality material

 

Nekoliko fotki:

s-l1600 materials_wingcase_swissstraw_360 s-l1600-1 438261812_dc9533e3f6 0000001764

 

*Rafija je rod palmi iz tropskih krajeva Afrike, sa Madagaskara. Ono što je čini veličanstvenom je činjenica da list može dostignuti i do 25 metara dužine. Samo vlakno rafije je meko, ali i te kako izdržljivo. Otuda i široka primena, počev od vinogradarstva, vezivanja voća i povrća pa sve do izrade šešira, cvetnih aranžmana i dekoracija proslava.

rafija-web
Vlakno rafije je meko, ali i te kako izdržljivo

Priredio IK/OnlineMušičar
Foto: Arhiva Mušičara i internet

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*