Svetsko prvenstvo – Novi Zeland

Svetsko prvenstvo – Novi Zeland

heder-novizeland

Svetsko prvenstvo sportskih ribolovaca mušičara (28th FIPS-Mouche World Fly Fishing Championship Rotorua, NZ 2008) biće održano od 22. do 30. marta na Novom Zelandu, severno ostrvo, južno od grada Aucklanda. Po proceni domaćina učestvovaće od 22 do 25 ekipa.

Reprezentaciju Hrvatske će predstavljati selektor Kuprešanin Milan, Miroslav Katičić, Magdić Ivica, Puškarić Marinko, Barišić Boško i Petar Đinđić. Oni su svojim plasmanom u ligi ff izborili mesto u reprezentaciji. Za reprezentaciju BiH, će nastupati Draško Matavulj, Sabahudin Pehadžić, Siniša Jovanić, Edib Džaferović, Nebojša Berić, kapiten Goran Vuković.

Prošle godine je, da se podsetimo, učestvovalo 22 svetske selekcije i ukupno 118 takmičara, a prvenstvo je bilo u Finskoj. Na prva tri mesta plasirali su se Francuska, Republika Češka i domaćin Finska. Reprezentacija BiH je bila prošle godine 12., Hrvatska reprezentacija 16., a Slovenci su zauzeli 19. mesto. Poljaci, su tada dali pojedinačnog prvaka sveta Marcka Walczika.

sektori-novizelandEvo kako je svojim rečima opisao pripreme i dobijanje viza gdin Milan Kuprešanin, selektor reprezentacije Hrvatske:
– Pripreme za svjetsko prvenstvo su protekle u najboljem redu i relativno dobro smo se spremili. Imamo dovoljno muha. Ostvarili smo kontakte sa vodičima na NZ i dobili kvalitetne informacije oko pribora, smještaja i muhe koje su tada aktuelne na tim rekama i jezerima. Da ne zaboravimo reći kod njih je to kraj sezone. Uradili smo sve za dobijanje potrebnih viza na NZ. To smo radili preko Londona. Isto tako teško je bilo dobiti tranzitne vize za Australiju. Bićemo na aerodromu u Melburnu oko 2 sata, u tranzitu, a za to je trebalo dati 20 strana raznih podataka. Svako od nas pored vize mora imati dokaz da poseduje na banci 500 ili više eura. Povratne karte nisu puno skupe, ali su za respekt, 1.360 € po osobi (Zagreb, Minhen, Dubai, Singapur, Brisbejn, Melburn i konačno Oukland). Prvih par dana su pripreme i upoznavanje sa terenima za ribolov, a samo takmičenje je od 26 do 28. marta (od srede do petka). Nadam se uspjehu moje reprezentacije.

Poželimo im srećan put i dobro zdravlje, te da ih posluži lepo vreme. Nadam se da rezultati neće izostati i da će biti bolji nego u Finskoj. Ako nekog više interesuje www.2008worldflyfishingchamps.com

Bistro!!!
Ivan Korhner