Svetiljke (lampe)

Svetiljke (lampe)

52Y2L7FCSvetiljke (lampe)

Da bi se komforno mogle izrađivati različite imitacije mušica, nimfi i strimera u bilo koje doba dana ili noći na stegama se mogu postaviti razna pomagala (dodaci), koja dolaze u kompletu sa stegom ili se mogu naknadno nabaviti (napraviti).

Jedno od njih je i svetiljka (lampa).

Svetiljka se može postaviti na isto postolje gde je i stega, a može biti sama ili zajedno sa lupom, te kombinacija lupa i svetiljka u jednom (najbolje rešenje).

marc-petitjean-daylight-fly-tying-light fpl ott7

Svetleće telo u lampi može biti obična sijalica sa žarnom niti ili fluorescentna lampa. Fluorescentne su bolje, jer daju jaču svetlost i ne griju se! Ima ih raznih oblika!

Ispitivanjima je utvrđeno da je najbolje svetlo za oko plavo svetlo!

th stedna-sijalica AKCIJA-REZERVNA-SIJALICA-ZA-UV-LAMPU-_slika_O_3756978 8064_lampa_lupa5d_1

Što se tiče napajanja ima ih da se napajaju iz mreže (direktno ili preko transformatora) ili iz baterija. Ove koje se napajaju iz mreže su praktične i upotreba je jednostavnija, a svetlost je jača. Problem je što nisu mobilne kao one koje se napajaju iz baterija!

Tyer_s_Spot_Lite_12H Vusion-2

Ja koristim naglavnu lupu na kojoj postoje lampe koje se napajaju iz baterija. S njom je moguće raditi i u totalnom mraku, jer je svetlost koja pada u jednu tačku (imitaciju koju pravimo) dovoljno jaka.

naglavna-lupa-web0

gallery42681788d6c9c 10240_bg

 

Priredio IK/OnlineMušičar
Fotografije: Arhiva Mušičara i internet

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*