Švajcarska stega – Petitjean

Švajcarska stega – Petitjean

I-Grande-2547-petitjean-etau-master-version.net

Švajcarska stega: Marc Petitjean

Marc Petitjean je napravio stegu za vezanje mušica sa nekim novim osobinama koje ne možete naći ni na jednoj drugoj stezi. Švajcarska stega je napravljena od nerđajućeg čelika i aluminijuma. Glava i usta ove stege su veoma dobro napravljena, tako da nećete imati problema sa velikim udicama 9/0 niti sa veoma malim udicama veličine 26 ili 28.
Jedna od prednosti ove stege je što glavu možete produžiti ili smanjiti po vašoj želji i da je pomerate u različite položaje.
Stega se pravi u tri različite varijante i to: Standardna C-klampa, sa postoljem i Master varijanta.

Standardna C-klampa stega je teška 475 grama, idealna je za putovanje kada želite da pravite mušice na reci ili gde već lovite. Cena ove stege je 575 dolara.
Stega sa postoljem je teška 1.395 grama i na postolju ima ugrađena udubljenja gde možete držati udice i ostale stvari koje upotrebljavate prilikom vezanja mušica. Cena ove stege je 608 dolara.
Master stega je veoma zanimljiva, jer se klampa kojom pričvrstite stegu za sto, veoma lako može prepravi u postolje. Master stega je teška 623 grama i košta 740 dolara.

http://www.petitjean.com/shop/fly-tying-vise

 

I-Grande-2552-petitjean-etau-master-version.net I-Grande-2546-petitjean-etau-master-version.net I-Grande-2547-petitjean-etau-master-version.net I-Grande-2550-petitjean-etau-master-version.net I-Grande-2551-petitjean-etau-master-version.net

Iz Petitjean kataloga (http://www.petitjean.com/online/img/catalog-petitjean.pdf)

 

petitjean-stega-katalog-1

petitjean-stega-katalog-2

Priredio IK
Foto: Arhiva Mušičar i internet (petitjean.com)

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*