Supermoći spreja WD-40 za koje ne znate!

Supermoći spreja WD-40 za koje ne znate!

cudo-sprej_web

Supermoći spreja WD-40 za koje ne znate!

Svi znamo da WD-40 može biti od velike pomoći u svakom domu, jer može poslužiti kao lubrikant, sredstvo za čišćenje i rešenje protiv korozije.

Ono što je interesantno je da samo ime, zapravo govori mnogo o procesu stvaranja. WD-40 je kratica za odstranjivač vode. Tvorac ovog spreja je uspeo usavršiti formulu koja će sprečiti koroziju. To mu je uspelo iz 40-og pokušaja pa zato i ima ime WD-40

преузимање
WD-40 se može naći u raznim pakovanjima

Generalnije, WD-40 se koristi za sprečavanje rđe, čišćenje alata i sportske opreme, kao sredstvo koje eliminira vlagu i slično.

Postoje još koristi od WD-40, a sumnjamo da su neki od vas već čuli za njih.

Pre nego što vam otkrijemo sve, moramo vas obavestiti da je proizvod, iako generalno potpuno siguran, vrlo zapaljiv, što je sasvim normalno obzirom na to da se formula temelji na petroleumu. Dakle, ako se proguta može dovesti do ozbiljnih problema, a to može izazvati respiratorne teškoće, ako se koristi u područjima gde nema ventilacije i u velikim količinama. Njegova upotreba može biti štetna za decu i kućne ljubimce tako da izbegavajte ga koristiti kada su oni blizu.

Ako ga koristite s oprezom, može samo olakšati vaš svakodnevni život. Dakle, WD-40 može ponuditi veliku pomoć u nekoliko drugih situacija:

  1. Uklanja mrlje s tepiha

Sve što trebate učiniti je naprskati mrlju, a nakon nekoliko minuta očistite je, koristeći spužvu s malo tople vode i sapunice.

  1. Sprečava gomilanje snega na prozorima

Naprskajte WD-40 s vanjske strane prozora.

  1. Čisti WC školjku

Naprskajte malo WD-40 unutar školjke, pričekajte minutu, a zatim izribajte s četkom. Njegovi moćni sastojci će rastopiti kamenac i prljavštinu lako i brzo.

  1. Očistite mrlje od čaja s radne površine

Ako odmah ne obrišite mrlje od čaja, morat ćete uložite mnogo više napora kasnije. Međutim, WD-40 će vam pomoći u ovom slučaju! Samo prsnite sprej na vlažnu spužvu i očistite mrlje.

  1. Ne možete skinuti prsten? Evo rešenja!

Ponekad, zaglavljen prsten s ruke ne možete skinuti tako lako. Ipak, postoji rešenje: Naprskajte malo WD-40 i prsten će lako skliznuti. Nakon toga, ne zaboravite oprati ruke.

  1. Ako zaglavi patentni zatvarač

Obično, patentni zatvarači za jaknu, ruksak, jeans hlače, čizme i slično, može zapeti, tako da ne možete pomicati na gore ili dolje. Međutim, sprej WD-40 može sprečiti ovu neugodnu stvar, jer će podmazati površinu. Možete ga naneti pomoću male četkice.

  1. Cipele i čizme čini vodootpornim

Naprskajte malo WD-40 na cipele i čizme i on će poslužiti kao barijera, tako što će ih učiniti vodootpornim. Naime, sprej će sprečiti ulazak vlage u cipele. Pored toga, tokom zime, mrlje od soli se pojavljuju na obući. Biće potpuno nove ako ih naprskate WD-40 i očistite krpom.

  1. Rešite se žvake u kosi

Ovo je najgora noćna mora svakoj devojci! Žvakaće gume mogu se slučajno naći u kosi, ali šišanje kose je daleko od najboljeg ili jedinog rešenja! WD- 40 može ponovo pomoći. Jednostavno našpricajte na žvaku, pa zatim počešljajte. Ovaj put ćete to lako uraditi. Budite oprezni da ne prskate blizu očiju, učinite to u prozračenoj prostoriji ili izvan kuće.

  1. Uklanja nalepnice sa stakla

WD-40 uništava lepljivost nalepnica, tako da nanesite sprej na njih i pričekajte nekoliko minuta, možete ih lako skinuti s nekom od lopatica ali pazite da ne budu oštre.

  1. Uklanja super lepilo

imagesSuper lepilo je zaista teško ukloniti s bilo koje vrste površina, a posebno s ruku. Samo je potrebno naprskati WD-40 i protrljati prste. Na ovaj način, skinut ćete super lepilo lako. Isti postupak se može koristiti za uklanjanje super lepila s neke druge površine u kući.

(Izvor: WebTribune.rs)

Loading

2 Comments on “Supermoći spreja WD-40 za koje ne znate!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*